Aksel Berget Skjølsvik (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Aksel Berget Skjølsvik (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

– Vil bevise at Solskjær tok feil

Han spilte tretti kamper for Molde i 2010, men skjønte raskt at han verken hadde Ole Gunnar Solskjærs tillit eller inngikk i klubbens fremtidsplaner.

Nå skal Aksel Berget Skjølsvik vise Fotball-Norge at scoringshelten fra Old Trafford bommet da han vraket 24-åringen fra Åndalsnes.

– Viking skal passe seg, sier Aksel Berget Skjølsvik og gleder seg som en guttunge til Tippeliga-premieren mot regionens desiderte fotball-storebror.

– I det lange løp vil Viking alltid være en større klubb med stoltere tradisjoner enn Sandnes Ulf, men det er ingen naturlov som plasserer siddisene foran oss på tabellen hver eneste sesong. I 2012 er det de som har presset på seg. Vi har alt å vinne.

Egentlig skulle Sandnes Ulf spilt 2. divisjonsfotball i 2011. I stedet spiller den sammensveisede kameratgjengen fra Stavangers naboby i Tippeligaen kommende sesong.

– Om jeg har noe å bevise? Jeg føler i hvert fall at jeg har mye ugjort og at Ole Gunnar Solskjær tok feil da han valgte ikke å satse på meg. I Sandnes Ulf har jeg fått tillit og en sentral rolle både på banen og i garderoben. Det har gitt meg et løft, sier mannen som scoret jevnt og trutt og sørget for at Sandnes Ulf jobbet seg ut av startkrisen og oppover Adeccoliga-tabellen forrige sesong. Iskald fra straffemerket, uvurderlig da nøkkelkampene mot de andre opprykkskandidatene lå og vippet.

Les også:Hoås: – Ville tapt penger på å gå til Molde

– Selvfølgelig er det mange som tipper oss nord og ned. Da min kone fortalte kollegene på jobben at vi hadde flyttet hit fordi jeg skulle spille for Sandnes Ulf, var det mange som ikke en gang visste at klubben eksisterte. Men folk i Sandnes begynner å våkne. Særlig barn og unge skjønner at det er lyseblått som gjelder.

– Men også folk i Norges åttende største by «kjenner vel de mørkeblå» som det heter i Viking-sangen?

– Definitivt. Og der har vi en kjempeutfordring. Men Sandnes Ulf har fornuftige ledere, et sterkt samhold og et sunt verdigrunnlag. Vi kommer til å overraske flere enn Viking kommende sesong. Ikke med naiv gladfotball a la Sarpsborg, men med høy lagmoral og knallhard kollektiv jobbing. Bare vent. Brann skal passe seg hvis de tror de får det enkelt i Bergen i runde 2.

Les også: – Arsenal betalte seks ganger mer enn det United ville gi for Nordtveit