sykkel
sykkel

Verdensstjerner skal sykle Rogaland Grand Prix

Lotto, Garmin og GreenEdge har meldt sin ankomst.

Stavanger (TV2): Rogaland Grand Prix blir norgeshistoriens første ritt i kategori nummer 1.1. Den 13. mai kommer flere av verdens beste til Stavanger for å konkurrere. På en pressekonferanse kunne rittledelsen alsløre noen av lagene som allerede er påmeldt.

- Det er virkelig stas å kunne fortelle at teamene fra Lotto, Garmin, og GreenEdge kommer til Stavanger, sier Jan Inge Hegreberg til tv2.no

Arrangøren håper på flere storkanoner. For tiden er de i tett dialog med flere mulige deltakere.

- Vi drøfter dette med Sky og Saxobank. Lagene har en utfordring når gjelder antall ryttere som er i et tett program. Dette rittet kolliderer med Giro d`Italia, og utøverne som deltar der kommer nøvendigvis ikke hit. Men for med Tour de France som hovedmål vil Rogaland Grand Prix være veldig aktuelt. Vi håper både Sky og Saxobank tar turen med sine lag, sier Hegreberg.

Tenker langsiktig

Rittet som startet tilbake i 2007 har før årets sesong blitt oppgradert til 1.1-status. Det medfører at noen av de aller beste i verden kommer til Rogaland.

- Syklistene skal i løpet av rittet gjennom en løype midt i Stavanger sentrum. Den sløyfen skal de kjøre fem ganger. Publikum vil ha muligheten til å komme så tett at de kan ta på rytterne. De kan vurdere hastighet, og de mest interesserte kan følge med på taktikken fra kloss hold.

Helt siden 2007 har Rogaland Grand Prix fått skryt for gjennomførelsen. Til neste sesong håper de at også verdenseliten for damer skal kunne vise sine ferdigheter.

- I tillegg til å søke om kategori 1 for damer er det naturlig for oss å se på mulighetene til et mosjonsløp i 2013. På den måten kan hobby-syklistene kjøre samme løype som de profesjonelle.

Norge har allerede et profesjonelt lag på kvinnesiden. Team Hightec Products UCK er ranket som nummer tre i verden, og de krysser fingerene for deltakelse allerede neste år.

- Det vil være en flott anledning til å vise seg frem på hjemmebane, og et slikt løp vil bidra til å løfte den norske interessen for kvinnesykling, sier Klepp-jenta Johanne Bergseth.

Sykkel (Foto: Frode Olsen)
Sykkel (Foto: Frode Olsen)