Magnus Moholt, Petter Northug jr
Magnus Moholt, Petter Northug jr

Skulle vært Northugs hjelper - så ble han tatt ut til verdenscupen

Det er ikke bare magen som plager Petter Nortug jr. før Vasaloppet, nå mister han også en verdifull hjelper.

Se Vasaloppet på TV 2 søndag fra kl. 07.00.

Magnus Moholt var spesialengasjert til å hjelpe Petter Northug jr. under Vasaloppet førstkommende søndag, men traff toppformen litt for tidlig.

Under sprinten i Norgescupen gikk nemlig langrennsløperen som går for Ålen IL til topps foran en merittert løper som Anders Gløersen.

Stakeekspert
Det førte til at Moholt ble tatt ut til verdenscupsprinten i Lahti førstkommende helg, en sjanse Moholt ikke kunne si fra seg. Det er likevel blandede følelser for 22-åringen.

– Jeg har jo trent frem til Vasaloppet, og er godt forberedt til det. Det er dumt å ikke få brukt det til noe. Samtidig så er det jo artig å få verdenscupdebuten, sier Moholt til tv2.no

Les også: Ulseth: – Northug jr. føler seg klar for Vasaloppet

Norgescuprennet han vant var av en sprint. Vasaloppet er nesten det komplett motsatte. Grunnen til at utøveren kan hevde seg i begge deler er enkel: staking er den skiteknikken han behersker best.

Det var også grunnen til at han ble spesialplukket til å være Northugs hjelper i løpet som går mellom Sälen og Mora.

– Jeg slo rekorden til Petter på en staketest som vi har kjørt i Meråker i fjor høst, avslører skitalentet.

Det var det som gjorde at Team Northug fattet interesse for unggutten som er i samme aldersklasse som Petter Northugs bror, Thomas.

Les også: Oddvar Brå: - Petter blir farlig i Vasaloppet

– John (Northug, red. anm) fikk høre om resultatet, og i tillegg har nok Thomas lagt inn noen gode ord for meg, sier trønderen.

Petter Northug sendte deretter en melding til Magnus Moholt og spurte om han kunne tenke seg til å bidra i Northugs jakt på seier i de svenske skoger.

Ikke permanent hjelperolle
Nå jobbes det etter hva TV 2 erfarer med at det er nettopp Thomas Northug som skal erstatte Moholt som «hjelpeløper» for storebror.

Hovedoppgaven til Northug jr sin hjelper vil være å fore skistjernen med den mat og drikke han måtte trenge underveis i løpet, og å gi han en stav om han skulle være uheldig og brekke sin egen. For å gjøre det må man henge med i teten så lenge man makter.

Moholt tror han kunne vært med og gjort en jobb veldig lenge, men trønderen ser ikke for seg å ta på seg mange lignende oppdrag i årene som kommer.

– Jeg vil nok gå for egne sjanser i fremtiden. Å gå internasjonale mesterskap for Norge er målet, i tillegg til klassikere som Vasaloppet, sier Magnus Moholt.

Se Vasaloppet på TV 2 søndag fra kl. 07.00.