MARERITT: Den 42 år gamle pasienten Jason Ketley fikk seg en skikkelig skrekkopplevelse da han ble angrepet av en rotte i sykehussengen. (Illustrasjonsbilde) (Foto: Colourbox)
MARERITT: Den 42 år gamle pasienten Jason Ketley fikk seg en skikkelig skrekkopplevelse da han ble angrepet av en rotte i sykehussengen. (Illustrasjonsbilde) (Foto: Colourbox)

Jason (42) angrepet av rotte i sykehussengen

Rotten satte tennene i Jasons nakke da han lå forsvarsløs i sykehussengen etter å ha fått beroligende medisin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykehuspersonalet oppdaget ikke hva som skjedde før Jason Ketley kom snublende ut i korridoren – med rotten hengende etter tennene fra nakken, skriver britiske Daily News.

Sykepleierne på avdelingen kom da løpende og fikk slått rotten bort fra Jason før de tok livet av den uvelkomne gnageren.

– Hjelpeløs

Den marerittlignende hendelsen fant sted i november 2011. Jason Ketley, som er psykisk syk og har en mental alder lik en toåring, var innlagt på en spesialavdeling på sykehuset St. Ebba's i Surrey i England.

Les også: Rotte kom opp i doskåla

Han hadde fått sterke, beroligende medisiner og hadde akkurat gått til sengs da han ble angrepet av den aggressive rotten. På grunn av medisinene var det vanskelig for ham å komme seg unna. Hans mor, Pat Boardman, er rasende. Hun fikk vite om hendelsen da hun ringte for å sjekke om det gikk bra med sønnen.

– Det er en skam. Han var fullstendig hjelpeløs og vettskremt. De ansatte ved sykehuset måtte vise ham den døde rotten for å forsikre ham om at den ikke kunne skade ham lenger, forteller hun til den engelske avisa.

– Jeg er rystet over at noe slikt kan skje min sønn på et offentlig sykehus i våre dager.

Foreldrene har nå levert en formell klage til helsemyndighetene om den grusomme opplevelsen.

– Sjokkerende

42-åringen ble påført en rekke smertefulle bitt i nakken og ryggen, og måtte fraktes til et somatisk sykehus for å få behandling for bittskadene.

Les også: Fanget kjemperotte i kjelleren

Der måtte han ta en rekke sprøyter mot både difteri, stivkrampe og polio før han kunne komme tilbake til den psykiatriske avdelingen.

– Hendelsen slik den er beskrevet, er virkelig sjokkerende, sier Jo Young, direktøren for de lokale helsemyndighetene i Surrey.

Han forsikrer at de tar hendelsen på alvor og har satt i gang etterforskning av saken.

– Slike hendelser er utrolig sjelden – og vi satte i gang strakstiltak for å sørge for sikkerheten til pasientene ved dette sykehuset.