BMW M135i ser ut til å være starten på en brand som legger seg mellom BMWs vanlige biler og de fullverdige M sportbilene. På bilmessen i Geneve neste uke blir denne konseptbilen vist. Mye tyder imidlertid på at konsept betegnelsen egentlig er overflødig   denne blir nok å finne hos tyske forhandlere innen utgangen av året.
BMW M135i ser ut til å være starten på en brand som legger seg mellom BMWs vanlige biler og de fullverdige M sportbilene. På bilmessen i Geneve neste uke blir denne konseptbilen vist. Mye tyder imidlertid på at konsept betegnelsen egentlig er overflødig denne blir nok å finne hos tyske forhandlere innen utgangen av året.

BMW M135i: Disse stripene sier det meste

Heftige og morsomme ting på gang fra BMW.

Bilutstillingen i Genève neste uke blir rene godteposen for alle bilinteresserte. En hel haug med ulike nyheter skal avdukes – en av dem er BMW 135i Concept.

Det er en modell som trolig ligger så nært realisering at å kalle den en konseptbil, slik BMW gjør, grenser til misvisende.

Del med dine Facebook-venner

Den nye 1-serien har så langt ikke fått en ny M-modell – men her ser vi i alle fall noe som vil ligne. En fullblods 1M blir det ikke, snarere en litt mer sivilisert versjon. Men rampete nok for de fleste blir den nok likevel.

Dessuten betyr dette at vi kan glede oss over at det vil komme en enda "verre" versjon når erstatteren til 1M Coupe skal på markedet ...

BMW 135i Concept.
BMW 135i Concept.

Tydelige M-gener

Men vi får ta en bil om gangen.

M135i-ens ytre viser tydelig sin historiske tilhørighet med den legendariske M1-modellen til BMW – som var starten på alle M-modellene: Hvit lakk, med to blå og en rød fartsstripe langs siden.

Vi har testet nye BWM 1-serie – se hva vi synes

Konseptmodellen bygger på tredørsversjonen av 1-serien – og får ekstra vide hjulbuer som skal gi plass til breie dekk og felger.

I tillegg har den sintere styling både foran og bak, mens listene rundt vinduene i kjent BMW-stil er sorte, for å understreke det sportslige.

Vi må imidlertid si at signaturlyktene på nye 1-serie, som jo er et relativt dominerende designtrekk, fremdeles får oss til å lure på hvilken avdelingssjef som hadde en dårlig dag på jobben da 1-seriedesignet ble stemplet med godkjent. Huff!

BMW M135i Concept.
BMW M135i Concept.

Over 300 hk

Vi har testet BMW 1M – og ble mektig imponert over hvor bra den vesle bilen kjører.

Du kan lese mer om den fantastiske opplevelsen her

Med dette som utgangspunkt, er vi naturligvis svært spent på hva denne kraftpluggen vil by på.

Det snakkes lite om konkret effekt fra BMW-hold. Men det loves at effekten blir på "over 300 hestekrefter", og at motoren blir en 3-liters rekkesekser med pustehjelp fra en dobbel turbo.

Det betyr at prestasjonene nok ikke blir så langt unna dagens 1M Coupe – altså 0–100 km/t like under 5 sekunder. Tenk da hvilke tall vi kan drømme om når den virkelige 1M-erstatteren kommer ...

Får konkurrent til å skjelve

BMW snakker foreløpig om en sportsbil med bakhjulstrekk - i kjent BMW-ånd. Men et ubekreftet rykte om en xDrive-versjon gjør nok at også nåværende og kommende Audi RS/S3 kan bli litt skjelven.

Med firehjulstrekk blir den nemlig enda mer egnet til å konkurrere med versting-modellene med fire ringer i grillen, som naturligvis får hjelp av Audis Quattro-system.

Til å stoppe kraftpluggen er det 360 mm store bremseskiver foran og 350 mm bak.

Herligheten, ja, vi drister oss til å ta gleden på forskudd, ventes å nå forhandlerne mot slutten av året.

LES OGSÅ: BMW 3-serie 2012: – Den beste er blitt enda bedre

BMW M135i Concept.
BMW M135i Concept.

BMW M135i Concept.
BMW M135i Concept.

LES OGSÅ: Dette er Top Gear-sjefens favorittbil i 2011