ny1-bellona-ørken-prosjekt-F - Bellona med nytt gigaprosjekt i ørkenen

Bellona-leder Frederic Hauge er full av begeistring for sitt nye storprosjekt: Et enormt laboratorium i ørkenen i Qatar skal gjøre ørkenen grønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi bruker det vi har mye av – sand, sol, salt og CO2 – til å produsere det vi trenger mer av – elektrisitet, bioenergi, mat, ferskvann og vegetasjon, sier en sprudlende Hauge til NTB.

Bellona er blant partnerne i Sahara Forest Project, som ledes av Frederic Hauges bror, Joakim. Mandag signerer selskapet en samarbeidsavtale til en verdi av 30 millioner kroner med kunstgjødselprodusentene Yara fra Norge og Qafco fra Qatar.

– Vi skal bygge et enormt testsenter og laboratorium på 10.000 kvadratmeter som skal stå ferdig i løpet av året. Det blir det første konsentrerte solkraftanlegget i Qatar, sier Hauge.

Samarbeidsavtalen blir inngått samme dag som Qatars stats- og utenriksminister sjeik Hamad Bin Jassim Jabr Al-Thani gjester Norge for møter med statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Den undertegnes med ministrene til stede.