Øyvind Hoås er tilbake etter skade for Sarpsborg 08 i dagens kamp mot Start. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Øyvind Hoås er tilbake etter skade for Sarpsborg 08 i dagens kamp mot Start. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Hoås: – Ville tapt penger på å gå til Molde

Derfor takket Sarpsborg-spissen nei til Ole Gunnar Solskjær.

Da den nybakte seriemester viste interesse for Øyvind Hoås, virket det både logisk og naturlig med en retur til Molde. Men for Sarpsborgs teknisk briljante hodespesialist var det aldri aktuelt å flytte hjem. Til det var det økonomiske tilbudet fra Ole Gunnar Solskjærs gull-klubb altfor dårlig.

– For oss er Øyvind Hoås uvurderlig. Som inspirator og rollemodell sender han signaler til hele Sarpsborg-miljøet. Han gir de mange unge talentene våre noe å strekke seg etter og et forbilde å se opp til.

Sarpsborg-trener Roar Johansen får nesten tårer i øynene når han omtaler klubbens høyvokste avslutter og kreative tilrettelegger. Selv er den 28 år gamle eksil-moldenseren avvæpnende nøktern og jordnær.

– Jeg er lærerskolestudent med kone og barn – vi har til og med barnehageplass. Da flytter en ikke til en by uten pedagogutdanning hvis ikke det økonomiske tilbudet gjør opp for alt en taper eller går glipp av, sier Hoås til tv2.no.

Les også: Vålerenga snapper trolig stoppertalent foran Start, Molde og Rosenborg

Og det gjorde ikke pengene Øyvind Hoås ble forespeilet i Molde. For ham var regnestykket derfor enkelt.

– For mange ville det selvsagt vært en guttedrøm å spille Mesterliga-kvalifisering med moderklubben. For meg var minusene flere enn plussene.

– Fordi du tjener så godt i Sarpsborg?

– Jeg er nok blant klubbens best betalte, men har to år igjen av kontrakten med en nøktern og seriøs Adeccoliga-klubb. I praksis har jeg vel omtrent samme lønn som toppklubbenes lavest gasjerte.

– Men da burde valget vært enkelt?

– Ikke når du må legge utdannelse og fremtidsplaner på is i årevis. Jeg har regnet på det og kom til at jeg ville tape penger på å gå til Molde med det tilbudet jeg ble forelagt. Dessuten er det flere andre faktorer av privat og personlig karakter som gjør det riktig å bli i Sarpsborg. Vi lærte mye av fjorårssesongen og har noe veldig spennende på gang i Østfold, avslutter Øyvind Hoås, som ikke legger skjul på at familien nok kommer til å flytte hjem og bosette seg i Molde. En gang i fremtiden.