lysbakken-gransking-F - Lysbakken-gransking vil ta uker

Om to uker skal Audun Lysbakken velges til ny leder i SV. Det er slett ikke sikkert pengegranskingen i departementet hans er ferdig innen den tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den hardt pressede barne- og likestillingsministeren har beordret flere parallelle gjennomganger for å komme til bunns i saken om den omstridte bevilgningen til Jenteforsvaret.

For det første skal alle e-poster som er sendt inn og ut av departementet i forbindelse med saken, gjennomgås på nytt. Dette vil ta flere dager, og Lysbakkens stab har innhentet eksperthjelp fra Departementenes servicesenter for å forsikre seg om at søkene som gjøres er gode nok.

Samtidig er departementet i gang med å kontrollere alle tilskudd som i fjor ble utbetalt til ulike aktører og formål.

– Dette arbeidet er omfattende og vil ta noe tid. Vi tar sikte på å oversende resultatene av denne gjennomgangen til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i løpet av de nærmeste ukene, sier seniorrådgiver Helge Skinnes i kommunikasjonsenheten i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet til NTB.

Dermed er det fare for at selvforsvarssaken fortsatt vil henge over Lysbakken og kreve solide doser av oppmerksomheten når han tar over som SV-leder etter Kristin Halvorsen under landsmøtet på Lillestrøm 10. mars. (©NTB)