gigggggggs1024
gigggggggs1024

Giggs sendte United-fansen til himmels

I sin 900. kamp for de rødkledde viste han hvordan det skal gjøres.

Norwich-Manchester United 1-2

Ryan Giggs spilte sin 900. kamp for Manchester United i dag, og hvordan bedre markere et jubileum enn å avgjøre på overtid?

– Det er helt utrolig. Han er er ordentlig legende, sa Phil Thompson i studio etter kampen.

Jon Hartvig Børrestad delte Thompsons begeistring for midtbanelegenden.

– Hadde jeg hatt en hatt skulle jeg tatt den av, sa han.

Se kampsammendrag i videovinduet over!

Alex Ferguson var ikke like begeistret etter kampslutt, og mente at United var heldige som fikk med seg tre poeng fra Carrow Road.

– Jeg synes vi var heldige, selv om vi skapte en del sjanser. Danny Welbeck kunne scoret fire mål i dag, sa han

– Jeg synes Norwich var det beste laget.

Manchester United tok tidlig ledelsen på Carrow Road og så ut til å ha god kontroll i andreomgang. Men så dukket plutselig Grant Holt opp og utlignet for hjemmelaget sju minutter før slutt.

Det var tydelig at United hadde et ekstra gir å gå på, for etter utligningen satte de Norwich skikkelig under press. Danny Welbeck hadde allerede brent en kjempesjanse da Giggs dukket opp på bakre stolpe på overtid. Han viste hvor verdifull venstrefoten hans er for de rødkledde, da han med utsiden satte inn vinnermålet og sendte United-fansen til himmels.

Les også: Vanvittig Arsenal-opphenting sikret storseier

Dette betyr at United fremdeles bare har to poeng opp til Manchester City på førsteplass.

Sterk åpning av United
Manchester United brukte ikke mer enn sju minutter på å ta ledelsen på Carrow Road.

Nani slo et nydelig innlegg bak forsvarsfireren til Norwich, og på bakre stolpe dukket Paul Scholes opp. Han hadde ingen problemer med å styre ballen inn i det åpne målet med hodet.

paulscholesjubel1_1024
paulscholesjubel1_1024

Begge lag var angrepsvillige i starten og United hadde på ingen måte dominert før scoringen.

Welbeck nær ved å doble ledelsen
Danny Welbeck var nær ved å doble ledelsen for bortelaget etter et kvarter. Hernandez spilte spissmakkeren fri innenfor sekstenmeteren, men John Ruddy fikk fingrene på ballen og kunne slå forsøket ut til corner.

Norwich kom til flere innlegg de første 25 minuttene, men det resulterte ikke i de helt store sjansene. United var best i starten, men Norwich var helt klart med på notene og satte etterhvert et lite trykk på gjestene.

Les også: Hughes og Jol barket sammen etter kampslutt

Pilkington millimetre fra utligning
Rett før halvtimen var spilt fikk Anthony Pilkington en kjempesjanse til å utligne. Midtbanespilleren viste frem lekker teknikk da han tok ned ballen under press på femmeteren. Dessverre for Norwich klarte han ikke å få ballen forbi David de Gea i United-målet, som vartet opp med en god beinparade.

Hernandez og Welbeck viste at de fungerer godt som spisspar. En liten vegg var alt som skulle til for å åpne Norwich-forsvaret, men under press fra rett innenfor sekstenmeteren ble Hernandez' avslutning for svak, og Ruddy hadde få problemer med å redde forsøket.

Rett etterpå var det nok en gang nesten for Norwich. Et innlegg fra høyresiden ble stusset videre av Grant Holt rett foran mål, men de Gea leverte fra seg en fin reaksjonsredning og beholdt ballen i fast grep.

0-1 til pause
Det ble lagt til to minutter på Carrow Road, men det skjedde ikke mer i førsteomgang.

Manchester United hadde et lite overtak i begynnelsen av kampen og Paul Scholes' mål ble førsteomgangs eneste. Etterhvert tok Norwich mer og mer over, men en god de Gea i United-buret sørget for at bortelaget kunne gå i garderoben med ledelse.

United tok etterhvert over igjen
Norwich åpnet andreomgang best, men etterhvert jobbet United seg inn i kampen og styrte det meste på Carrow Road.

Ryan Giggs og Welbeck kombinerte flott etter 63 minutter. Giggs spilte lagkameraten gjennom etter et veggspill, men Welbecks lobb ble for svak og Zak Whitbread fikk avverget ballen på streken.

Ti minutter senere holdt Ryan Giggs på å doble ledelsen for United. Phil Jones slo et nydelig innlegg inn bak Norwich-forsvaret og Giggs forsøkte å styre inn ballen med innsiden. Dessverre for Giggs og United gikk ballen i tverrliggeren og over.

Etter 76 minutter skrek Norwich-spillerne på straffespark. Et innlegg fra høyresiden ble blokkert innenfor sekstenmeteren, og ballen traff tydelig armen til Patrice Evra. Kampens dommer, Andre Marriner, vinket vel å merke spillet videre.

Grant Holt skapte balanse i regnskapet
Med åtte minutter igjen før full tid slo Paul Scholes en horribel tversoverpasning på egen banehalvdel. Den plukket Aaron Wilbraham opp og sendte i vei en suser av et skudd. De Gea slengte seg så lang han var og fikk slått ballen ut til corner.

Men Norwich fikk utligningen etter den påfølgende corneren. En lang ball ble slått opp på Zak Whitbread som headet den ned til Grant Holt inne i feltet. Kraftspissen vendte seg rundt og banket ballen opp i venstre hjørne, til hjemmefansens begeistring.

Etter målet tok United fullstendig over, og utrolig nok klarte ikke Danny Welbeck å score da han fikk stå upresset midt fremfor mål å heade. Unggutten hoppet opp, men så ut til å bomme på ballen da han bare skulle styre den i nettet.

giggsvinnermaal1024
giggsvinnermaal1024

Sluttspurten betalte seg vel å merke for United, og hvem andre enn Ryan Giggs skulle få æren av å vinne kampen for bortelaget. Ett minutt på overtid slo Ashley Young et innlegg inn på bakre stolpe, og der dukket United-legenden opp og satte på flott vis inn vinnermålet.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk