ENDELIG TITTELJUBEL: Liverpool kaptein Steven Gerrard løfter ligacuptrofeet etter seieren mot Cardiff på Wembley. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
ENDELIG TITTELJUBEL: Liverpool kaptein Steven Gerrard løfter ligacuptrofeet etter seieren mot Cardiff på Wembley. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Gerrard-bom endte Liverpools titteltørke

Høydramatisk da «feil» Gerrard avgjorde ligacupfinalen på Wembley. Se dramatikken her.

Cardiff - Liverpool 2-2 (2-3 på straffespark)

For en tradisjonsrik klubb som Liverpool er nesten seks år uten et eneste trofé en lang periode. Men etter ligacupfinalen mot Cardiff kan de begynne å telle på null igjen.

Det måtte straffespark til for å skille dem. Til slutt var det en med etternavn Gerrard som utgjorde forskjellen på Wembley.

Se sammendrag av kampen øverst i artikkelen.

Steven Gerrards fetter Anthony bommet nemlig på det avgjørende straffesparket som sørget for at det var Liverpool som kunne feire etter en festforestilling i London.

– Det kom uansett til å bli slik at en av oss var skuffet og en annen feiret, men jeg har blandede følelser. Selvsagt er jeg fornøyd med å vinne cupen for våre supportere, men jeg føler med Anthony og Cardiff, sier Steven Gerrard til BBC.

– Det er utrolig å vinne mitt første trofe etter seks år i klubben. Jeg kom til Anfield for å vinne trofeer. Dette er veldig, veldig spesielt for meg, sier Dirk Kuyt til Sky Sports like etter kampen.

Følg straffedramaet med Phil Thompson: – Yeah, get in there!

Tidlig tverrliggertreff
Liverpool fikk kampens første store sjanse. Det tok ikke mer enn et drøyt minutt før høyreback Glen Johnson viste at han på en god dag kan bidra vel så mye offensivt som defensivt.

Landslagssbacken fikk ballen rundt tjue meter fra Cardiffs mål og skrudde den i en flott bue mot lengste kryss. Dessverre for Johnson manglet han et par centimeter på presisjonen. Ballen spratt i tverrliggeren, ned i bakken og bort fra mål.

Cardiff-sjokk
Selv om Liverpool åpnet et lite hakk bedre, var det altså en 20 år gammel Cardiff-spiller som fikk nettsus først. Kenny Miller oppdaget en umarkert Joe Mason inne i feltet til Liverpool og la en flott stikker til unggutten.

Alene med Pepe Reina avsluttet Mason frekt mellom beina på Liverpools sisteskanse. Feiringen til Cardiff-fansen viste at de knapt kunne tro det som nettopp hadde skjedd.

Joe Mason feirer 1-0-scoringen i ligacupfinalen mot Liverpool. (Foto: Sang Tan/Ap)
Joe Mason feirer 1-0-scoringen i ligacupfinalen mot Liverpool. (Foto: Sang Tan/Ap)

Forsvar beste angrep?
Liverpool jobbet iherdig med å få et utligningsmål før pause og nok en gang var det en forsvarsspiller som var nærmest for de rødkledde. Steven Gerrard fant pannebrasken til Daniel Agger med et flott frispark, men dansken avsluttet svakt rett på Cardiff-keeper Tom Heaton.

Det er kanskje naturlig å forvente at et spisspar som Luis Suárez og Andy Carroll er de som skal skape sjansene for Liverpool, men det var forsvarspillerne som virket mest på hugget hos de røde, og et kvarter ut i andreomgang kunne de endelig juble.

Suárez headet enn corner i stolpen til Cardiff og på returen ventet Martin Skrtel. Slovakeren gjorde enkelt og sendte ballen i en tunnel mellom beina til Tom Heaton. Utligning og 1-1 på Wembley.

Stor Miller-sjanse
Derfra og frem til full tid gjorde begge lagene sitt for å avgjøre - uten at de klarte å hindre ekstraomganger.

Nærmest var Kenny Miller for Cardiff, som blåste ballen over tverrliggeren fra rundt 10 meter. Skotten fikk overraskende god plass foran Liverpool-målet og burde definitivt avsluttet bedre enn han gjorde.

Også Cardiff-midtstopper Ben Turner fikk en god mulighet, men headet like utenfor stolpen til Reina fra kort hold.

Martin Skrtel utlignet til 1-1 etter en snau time. (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)
Martin Skrtel utlignet til 1-1 etter en snau time. (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)

Redning på streken
Liverpool brukte ikke lang tid på å sette standarden i ekstraomgangene. Luis Suárez sto helt riktig plassert og fikk headet en corner fra Craig Bellamy på mål, men godt plassert sto også Cardiff-back Andrew Taylor som reddet på streken.

Andy Carroll prøvde seg også med et hodestøt, men heller ikke den høyreiste 23-åringen klarte å lure ballen inn i mål. Det var likevel liten tvil om at Liverpool hadde overtaket i den første ekstraomgangen.

Høydramatisk
Like etter bommen ble Carroll byttet ut med Dirk Kuyt. Nederlenderen har hatt en tendens til å innfri når Liverpool trenger det som mest tidligere, og på Wembley gjorde han nettopp det.

Kuyt stormet opp langs kanten og sendte i vei et innlegg som kom i retur fra en Cardiff-spiller. 31-åringen svarte med å skyte på direkten. Kuyt gikk i bakken og ballen gikk i nettet.

Da trodde nok de fleste at det var gjort, men Cardiff nektet å gi opp drømmen om Wembley-seier. På en corner fra Peter Whittingham fikk nemlig Ben Turner kjempet til seg ballen og hamret inn utligningsmålet. Plutselig kunne Cardiff-fansen, som hadde begynt å tenke på reisen hjem til Wales, glede seg til straffesparkkonkurranse.

To ganger Gerrard i hovedrollene
Og det startet veldig lovende i straffesparkkonkurransen for waliserne.Tom Heaton dro frem en redning av høy klasse på det første straffesparket til Steven Gerrard og slo ballen via stolpen og ut.

Charlie Adam sviktet også for Liverpool, men det gjorde ikke så mye ettersom Kenny Miller og Rudy Gestede gjorde det samme for Cardiff.

Da det var Steven Gerrards fetter Anthony sin tur til å skyte for Cardiff ledet Liverpool med ett. Presset ble for stort for Gerrard som sendte ballen like til side for stolpen og Liverpool-fansen til himmels.

– Endelig å få min første medalje på Wembley er fantastisk. Forhåpentligvis kan vi få mer i løpet av sesongen. Det var en fantastisk kamp på en nydelig stadion med en utrolig atmosfære, sier Dirk Kuyt.

SYNDEBUKK: Anthony Gerrard bommet på det avgjørende straffesparket mot Liverpool. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
SYNDEBUKK: Anthony Gerrard bommet på det avgjørende straffesparket mot Liverpool. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Slik startet lagene:
Cardiff: Heaton - McNaughton, Hudson, Turner, Taylor, Cowie, Gunnarsson, Whittingham, Mason, Gestede, Miller.

Liverpool: Reina - Johnson, Agger, Skrtel, José Enrique, Adam, Henderson, Gerrard, Downing, Suárez, Carroll.