18 åringen som er siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os er ikke psykotisk. (Foto: Montasje: Scanpix/Bergensavisen/TV 2)
18 åringen som er siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os er ikke psykotisk. (Foto: Montasje: Scanpix/Bergensavisen/TV 2)

18-åring skriver notater om drapskvelden

På fengselscellen har 18-åringen som er siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os, skrevet notater om drapskvelden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18-åringen sier at han fortsatt ikke husker noe fra kvelden 1. nyttårsdag.

– Det er helt svart, som han har gjentatt og gjentatt. Han kan ikke forstå at han kan ha gjort det, sier hans forsvarer, advokat Rolf Knudsen til bt.no.

Varetektsfengslet i fire uker

Knudsen sier at notatet er på et par sider.

LES OGSÅ: Os-drapet: – 18-åringen forlot kamerat i sinne

– Han er opptatt av tidsintervallene og hvor han kan ha bevegd seg. Han skriver om hvordan det kan være mulig at han har gjort dette ut fra de tidsrammene som er i saken, og den tilstanden han var i, sier forsvareren.

18-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker i Nordhordland tingrett, to av ukene i full isolasjon.

Tekniske spor

Siktede har tidligere vært inne til avhør i saken og avga da frivillig fingeravtrykk og DNA-prøve. Det er på bakgrunn av dette at politiet gikk til pågripelse av mannen hjemme hos ham selv i Os tirsdag ved 20-tiden.

LES OGSÅ: Os-drapet: – Tekniske spor knytter 18-åringen til åstedet

– Etterforskningen og de tekniske sporene som knytter ham til åstedet var det som ledet fram til pågripelsen, sier påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim.

Voldtatt og drept

Det var første nyttårsdag at 98 år gamle Hilda Feste ble drept i sin bolig på eldresenteret Gamleheimshagen i Os kommune i Hordaland. Obduksjonen viste at hun døde av vold mot hodet. Feste ble også utsatt for seksuelt overgrep før hun ble drept.

Det var hjemmesykepleien som fant kvinnen død og varslet politiet.

Flere pågripelser

En 42 år gammel mann ble tidlig pågrepet og siktet for drapet, men han ble raskt sjekket ut av saken da familien hans ga ham alibi.

LES OGSÅ: Hjelpepleier ble vitne til overfallet på Hilda (98)

En annen mann ble også mistenkt, ettersom han hadde plaget lokalsamfunnet med kikking. Også han ble sjekket ut av saken.

Under etterforskningen har politiet fått inn 420 tips, og nærmere 200 personer er avhørt som vitner. Samtidig har politiet samlet inn DNA fra flere menn som befant seg i området da drapet skjedde.

TV 2/ NTB