NYE TIPS: Politiet skal igjen undersøke Trine Frantzens forsvinning i 2004, etter å ha fått nye tips i forbindelse med etterforskningen av drapet på Hilda Feste.  (Foto: HANDOUT/SCANPIX)
NYE TIPS: Politiet skal igjen undersøke Trine Frantzens forsvinning i 2004, etter å ha fått nye tips i forbindelse med etterforskningen av drapet på Hilda Feste. (Foto: HANDOUT/SCANPIX)

Gjenopptar etterforskning av Frantzen-saken

Politiet skal igjen undersøke Trine Frantzens forsvinning i 2004, etter å ha fått nye tips i forbindelse med etterforskningen av drapet på Hilda Feste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvinningen ble etterforsket som et mulig drap, inntil Riksadvokaten henla saken i 2008. Nå er den pensjonerte etterforskeren Kjell Mo hentet inn for å se på saken på nytt, skriver Bergens Tidende.

Frantzen kom fra Os, kommunen hvor 98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept 1. nyttårsdag i år. I forbindelse med den nye drapssaken er det kommet inn nye tips om forsvinningen for åtte år siden.

LES OGSÅ: Frantzen-saken henlagt

– Vi har snudd bunken og prøver å se på dette på nytt igjen, i relasjon til det andre som har skjedd på Os. Det kommer med jevne mellomrom inn tips, sier politijurist Ole Bjørn Mevatne til Bergens Tidende.

Kjenner saken

Årsaken til at det er Mo som har fått i oppgave å gjenoppta etterforskningen, er at han kjenner saken godt fra før.

Frantzen, som var 32 år gammel da hun forsvant, tilhørte et belastet rusmiljø.

Politiet i Os ble sterkt kritisert for å ha ventet hele tre måneder fra kvinnen ble meldt savnet, til de begynte å etterforske saken som et mulig drap.

To siktede

Hun ble meldt savnet 13. mai 2004. Politiet jobbet siden august samme år ut fra at det kunne dreie et mulig drap.

To personer var siktet i saken. Frantzens samboer og en 47 år gammel mann som er tiltalt for å ha hjulpet å skjule liket.

TV-program åpnet saken igjen

Privatetterforsker Ola Thune tok opp saken i TVNorge-programmet, "Savnet", høsten 2006. Der kom det fram nye oppsiktsvekkende resultater som gjorde at Hordaland politidistrikt gjenopptok etterforskningen.

Dette resulterte i at de to tiltalte ble siktet for drap og etterfølgende bistand. Begge nektet straffskyld da de ble varetektsfengslet i februar 2007.

LES OGSÅ: Politiet tror de vet hvem levningene tilhører

De ble løslatt kort tid etterpå.

Trine Beate Frantzen er fortsatt ikke funnet.

TV 2 / NTB