Sulley Muntari header ballen i mål mot Juventus, men assistentdommeren dømmer ikke scoring. (Foto: CANAL PLUS)
Sulley Muntari header ballen i mål mot Juventus, men assistentdommeren dømmer ikke scoring. (Foto: CANAL PLUS)

Her blir Milan snytt for scoring etter dommertabbe

Dommertrioen i sentral rolle da AC Milan og Juventus spilte uavgjort.

Videoinnhold fra Canal+

AC Milan - Juventus 1-1

Juventus hadde ikke tapt en eneste ligakamp i 2011/12-sesongen før toppmøtet med AC Milan lørdag kveld. Den statistikken lever videre, men suppoerterne til «Den gamle dame» litt ekstra flaks før pause i Milano.

Etter litt over halvspilt førsteomgang, på stillingen 1-0 til Milan, kom nemlig situasjonen som fikk de fleste tv-seerene til å gni seg i øynene.

Så ikke scoring
En corner landet på hodet til Philippe Mexès som sendte Juventus-keeper Gianluigi Buffon ut i full strekk. Buffon fikk forhindret scoring, men returen spratt rett opp til Sulley Muntari.

Ghaneseren, som kom fra byrival Inter til AC Milan i januar, headet ballen mot mål og begynte å juble for sin andre scoring etter overgangen. For tidlig, skulle det vise seg.

For Buffon fikk nok en gang lankene på ballen og kastet den ut igjen. Nok en superredning, mente dommeren og hans assistent. Men de kunne nok to begge trengt nye linser eller en videoskjerm å se på, for reprisen viste nemlig at ballen var langt over sterken.

Se kampsammendrag med situasjonen i videovinduet øverst (bilder fra Canal+)

Milan ble dermed snytt for en klar scoring og dobling av ledelsen. Antonio Nocerinos skudd via ryggen til Leonardo Bonucci ble stående som omgangens eneste.

Mexès-slag
Etter pause var det Milan og Philippe Mexès som dro nytte av dommerens uoppmerksomhet.

Omgangen var såvidt i gang da Mexès serverte et skikkelig «takk for sist»-slag til Marco Borriello. Juventus-spilleren gikk rett i bakken, men Mexés slapp unna uten kort.

Matri-utligning
Med drøyt 20 minutter igjen fikk Juventus en ypperlig mulighet til å utligne. Fabio Quagliarella skulle bare dytte innlegget til Giorgio Chiellini i mål, men Milan-keeper Christian Abbiati var våkent ute og vartet opp med en redning av høy klasse.

Så var det assistentdommerens tur til å havne i fokus igjen. Alessandro Matri satte ballen i mål, men ble avblåst for offside. Reprisen viste at den i beste fall var hårfin.

Les også: – John Guidetti kan få Zlatan-agent

Skuffelsen var tydelig blant Juventus-spillerne, men angrepet viste at de hadde noe på gang. Og kort tid senere fikk innbytter Matri sjansen igjen. Simone Pepe sendte innlegget til en presset Matri som avsluttet flott på volley. Denne gang kunne verken Abbiati eller dommer hindre Juventus i å få sitt utligningsmål.

Mot slutten fikk Juventus' Arturo Vidal direkte rødt kort for en takling på Mark van Bommel, men Milan klarte ikke å utnytte sin ekstra mann til å avgjøre kampen.

1-1-resultatet betyr at Milan fortsatt ligger på topp i Serie A, men Juventus er bare ett poeng bak med én kamp mindre spilt.

Serie A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk