ty-frankfurt-streik-F - Ny flyplasstreik i Frankfurt fra søndag kveld

Ansatte ved flyplassen i Frankfurt går søndag kveld ut i ny streik. Denne gangen varsler de at arbeidsnedleggelsen vil vare i fem dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye streiken blir satt i gang fordi driftsselskapet Fraport og de ansatte ikke klarte å bli enige om en lønnsavtale fredag. Fagforeningen GdF varsler dermed streike fra klokken 21 søndag kveld til klokken 5 torsdag morgen.

Også tidligere i måneden var det flere streiker ved flyplassen, som er den tredje mest trafikkerte i Europa. Lufthansa, som står for brorparten av trafikken ved Frankfurts internasjonale flyplass, er det flyselskapet som er hardest rammet hittil. De siste ukenes streiker har kostet selskapet titalls millioner euro.

Lufthansa har vært nødt til å innstille en rekke avganger, også noen av flygingene mellom Frankfurt og Oslo. Likevel sammenlignet kommunikasjonsdirektør Aage Dünhaupt forsinkelsene med de problemene som oppstår ved uvær eller kraftig snøfall.

Bakkemannskaper har vært tatt ut i de tidligere streikene. De ønsker seg bedre lønn som følge av økt arbeidsbelastning etter at flyplassens fjerde rullebane åpnet i desember. (©NTB)