Mario Balotelli scoret for City mot Blackburn (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli scoret for City mot Blackburn (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Super-Mario tilbake for Manchester City

Mario Balotelli returnerte for serielederen og bidro sterkt til ny seier.

Manchester City - Blackburn 3-0:

Etter fire kamper uten Mario Balotelli gav Roberto Mancini sin landsmann tillit fra start mot Blackburn. Super-Mario svarte med storspill og kampens første scoring, før Sergio Agüero og Edin Dzeko sikret en formidabel City-seier i 2. omgang.

For Blackburn ble det 90 minutter med ryggen mot veggen, og Steve Keans mannskap må finne seg andre arenaer å plukke poeng på dersom de skal spille Premier League-fotball også neste sesong.

Strålende Robinson hindret Citys drømmestart
Allerede etter to minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen, da Mario Balotelli, som spilte sin første Premier League-kamp etter fire kampers karantene, fikk muligheten inne i sekstenmeteren.

Adam Johnsons innlegg var hardt og godt, og italieneren avsluttet hardt i nærmeste hjørne. Heldigvis for Blackburn var Paul Robinson parat, og fikk avverget med en fantastisk enhåndsredning.

Massivt City-press, men ingen sjanser
De neste tyve minuttene forløp uten sjanser til noen av lagene, men med et enormt spillemessig overtak til hjemmelaget. Blackburn så derimot ut til å ha lært av 1-7-fadesen på Emirates i siste bortekamp, og hadde en mer fornuftig tilnærming til ting på Etihad Stadium lørdag.

Etter 22 minutter kom kampens første gule kort, da Grant Hanley mislyktes i sitt taklingsforsøk på Mario Balotelli.

City med halvfarligheter
To minutter senere kom hjemmelaget til nok et skuddforsøk, da Adam Johnson dro seg inn i banen og forsøkte seg med venstrefoten. Nok en gang var Robinson på pletten, men ballen fikk en lei skru og den tidligere engelske landslagskeeperen måtte gi retur litt ut på skrå i feltet.

Der fikk Pablo Zabaleta kontroll på ballen, men i stedet for å skyte prøvde argentineren å slå inn, og ved den anledningen fikk bortelaget avverget.

Nye tre minutter gikk før City nok en gang kom til en mulighet. Mario Balotelli prøvde seg på frispark, og fikk skrudd ballen på elegant vis over muren, men nok en gang stod en strålende Robinson i veien.

T-skjorte-Balotelli satte inn 1-0
Etter en snau halvtime måtte til slutt Blackburn og Robinson kapitulere. Aleksandar Kolarov tok seg rundt på venstresiden og fant Mario Balotelli, som med største selvsikkerhet bredsidet ballen i lengst hjørne med venstrefoten.

Etterpå viste italieneren fram en T-skjortetekst med beskjeden «Raffaella, Ti Amo».

Les også: Balotelli gjorde det igjen: - Raffaella, jeg elsker deg

Ti minutter før pause trodde mange at hjemmelaget skulle gå opp til 2-0 da Vincent Kompany hælflikket etter hjørnespark, men nok en gang vartet Paul Robinson opp med en strålende enhåndsredning. På returen skulle Yaya Touré få muligheten, men også ivorianeren mislyktes i sitt forsøk.

Agüero scoret igjen
Seks minutter ut i andre omgang klarte City å doble ledelsen, da Paul Robinson feilberegnet for første gang i kampen. Hjørnesparket fra David Silva så ut til å være helenkelt å plukke ned, men i stedet fomlet Blackburn-keeperen og serverte en gavepakke til Sergio Agüero. Argentineren lot seg ikke be to ganger, og banket inn 2-0 for de lyseblå.

aguero (Foto: Dave Thompson)
aguero (Foto: Dave Thompson)

Dzeko satte inn kampens siste
Ti minutter før slutt kom kampens siste scoring for hjemmelaget, og nok en gang var det Aleksandar Kolarov som stod for den målgivende pasningen. Serberens utmerkede innlegg fant pannebrasken til Edin Dzeko, som på strålende vis stanget inn 3-0 fra kloss hold.

Edin Dzeko og Manchester City jubler etter 3-0 mot Blackburn. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
Edin Dzeko og Manchester City jubler etter 3-0 mot Blackburn. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

I det 90. minutt kunne David Silva satt inn Citys fjerde for kvelden, men skuddet ble for svakt og gav ikke Robinson noe særlig til trøbbel. I stedet ebbet det ut med 3-0 for Roberto Mancinis mannskap, som med det befestet sin plass på tabelltoppen forut for Manchester Uniteds kamp mot Norwich søndag.

Utlignet Premier League-rekorden
Med denne seieren tok Manchester City sin trettende strake hjemmeseier siden sesongstart, noe som er likt med Newcastles rekord fra 1995/96-sesongen.

Dette var også de lyseblås attende strake seier på Etihad Stadium, om man teller med slutten av forrige sesong, noe som kun er en bak Manchester Uniteds rekord på nitten strake i Premier League.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk