Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Solbakken i trøbbel etter derbytap

Den norske treneren sitter utrygt etter hjemmetap for Bayer Leverkusen.

Köln - Bayer Leverkusen 0-2

Köln/Bergen (TV 2 Sporten): Ståle Solbakkens kriseperiode i Tyskland fortsetter. Lørdag gikk Köln nemlig på et nytt tap i Bundesliga - hjemme mot erkerival Bayer Leverkusen.

Köln-fansen er kjent for å være kravstore, og tap på hjemmbane i «Rhinen-derbyet» kommer nok ikke akkurat til å gjøre Solbakken mer populær i den fotballgale byen.

- Jeg forventer at det blir stort trykk på laget og selvfølgelig på meg i uka som kommer, men det har jeg vært forberedt på, sier Ståle Solbakken til tv2.no.

Bender i form
Det var Leverkusens midtbanespiller Lars Bender som gjorde livet ekstra surt for Solbakken lørdag. Etter et drøyt kvarter sto Bender på rett plass til rett tid og fikk æren av å pirke ballen i mål.

Se scoringene i videovinduet øverst

Etter pause viste 22-åringe frem avslutteregenskaper av høy klasse da han utnyttet en flott pasning fra Renato Augusto. Bender løftet ballen flott over Köln-keeper Michael Rensing og doblet ledelsen til 2-0.

Les også: Hardt presset Solbakken: – Ingen annen trener hadde tatt flere poeng

– Det er ikke verdens undergang om vi taper, sa Solbakken til tv2.no før kampen.

Men det spørs om Köln-ledelsen er helt enig i den vurderingen. Solbakkens lag har nå bare vunnet én av sine åtte siste kamper. Tyske aviser kommer nok ikke til å være nådige med sin dom av nordmannen og hans elever etter nok et skuffende resultat.

Skadeproblemer
Solbakken mener at skadesituasjonen må ta sin del av skylden for det skuffende resultatet mot Leverkusen.

– Vi har hatt så mange skader at det nesten ble vanskelig å stille lag i dag. Men neste helg er det nye muligheter mot Hoffenheim – forhåpentligvis, sier Ståle Solbakken med et smil. For han vet meget vel at ting kan snu fort.

Vil skape storlag med unggutter
Om dagens kamp sier Solbakken at det var en ganske jevn kamp frem til det sto 0-2. Da hadde ikke laget mental styrke og kvaliteter til å komme tilbake.

– De tre debutantene gjorde alt de kunne og mer kan vi ikke forlange. Dette var overhodet ikke bekmørkt. Vi ble snytt for en straffe og hadde to store målsjanser, mener han.

Solbakken håper at han skal få flere muligheter til å gi de unge spillerne på laget tillit.

– Jeg drømmer om å skape et storlag i Köln med de unge spillerne - bare jeg får fortsette.

– Det er ikke trenerens feil. Han ble hentet hit for å bygge opp noe, og da må han få tid til å gjøre det, sa Podolski etter kampen.