Linn Jørum Sulland, Larvik (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Linn Jørum Sulland, Larvik (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Larvik berget viktig Mesterliga-poeng

Styrte mot stortap i Spania, men slo mesterlig tilbake etter pause.

Itxako - Larvik 19-19

Det så bekmørkt ut etter en direkte svak førsteomgang, men Larvik kjempet seg tilbake i Spania og sørget for spenning helt til slutt mot Itxako.

Dessverre for det norske storlaget klarte de ikke å avgjøre kampen i sin favør, men uavgjort betyr likevel at det er gode muligheter for å avansere til semifinale.

- Vi lå vel an til null poeng etter førsteomgangen, da var vi fryktelig dårlige mot slutten av omgangen. Men jeg er veldig fornøyd med andreomgangen. Selv om vi gjorde en del rart med ball, hadde vi en veldig god målvåkt og bra forsvarsspill. Det poenget kan være gull verdt, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til tv2.no.

Seks mål bak
Larvik åpnet et par hakk bedre enn Itxako, men ingen av lagene klarte å få skikkelig fart på angrepsspillet før det gjensto ti minutter av omgangen.

Da begynte det å stemme fra vertene fra Pamplona, som plutselig dro fra Larvik og skaffet seg en luke på seks mål til pause. 12-6 sto det da lagene gikk inn i garderobene.

Sterk snuoperasjon
Trener Ole Gustav Gjekstad visste tydeligvis akkurat hvilke grep han skulle gjøre før andreomgang, for etter hvilen virket Larvik som et helt annet lag.

Cecilie Leganger fant tilbake til det gode målvaktsspillet, samtidig som Linn Jørum Sulland og resten av utespillerne fikk det til å stemme i angrep. På et drøyt kvarter tok Larvik igjen seksmålsledelsen til Itxako og ledet plutselig 16-15.

Les også: – Tullinger med fløyte og tullinger som bestemmer

Derfra og inn fulgte to lagene hverandre tett. Luken ble aldri større enn ett mål for noen av lagene, og da det gjensto et snaut minutt var stillingen 19-19.

Itxako og Larvik fikk hver sin mulighet til å avgjøre kampen uten å sette ballen i mål. Som da lagene møttes i Larvik for to uker siden endte kampen uavgjort.

Se avslutningssekundene i videovinduet øverst

- Alt ble bare klønete
- Vi spilte ikke som et lag i førsteomgang, det ble for mye individuelt. Så fikk vi noen kontringsmål etter pause og da løsnet det litt. Jeg er fornøyd med det, men vi har noen justeringer å gjøre angrepsmessig, mener Gjekstad.

Linn Jørum Sulland var blant dem som tok tak etter pause, men hun var mest opptatt av den dårlige prestasjonen de første 30 minuttene.

- Andreomgangen viste at vi kan være mye bedre enn dem, men vi må luke vekk de førsteomgangene der. Vi slet med å finne hverandre, vi slet med å finne tempoet - alt ble bare klønete, sier Sulland til tv2.no.

To poeng foran konkurrentene
Seieren betyr at Larvik fortsatt ligger best an i kampen om den semifinaleplassen i gruppen. Etter fire kamper har Larvik fire poeng, mens Itxako og Midtjylland står med to.

- Nå gjenstår det to hjemmekamper vi skal vinne. Vi får se hva de andre gjør, men vi har tro på at vi skal klare det, sier Gjekstad.

Les også: Györ klar for semifinale i Mesterligaen

Karl Erik Bøhn, Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsens Györ er allerede klar for semifinale etter fire seire av fire mulige.