Tom Freddy Aune (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Tom Freddy Aune (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Fredrikstad må forsterke for å få lisens

Mens konkursspøkelset henger over Fredrikstad må klubben på spillerjakt.

Tom Freddy Aune mangler to spillere for i det hele tatt å få lisens.

Fredrikstad er nå oppe i en av klubbens største økonomiske kriser. Fredrikstad Sport AS har tapt så mange penger de siste årene at klubben kan bli slått konkurs. For å holde hodet over vannet har klubben vært nødt til å selge spillere.

Forrige uke gikk Amin Askar til Brann mens Joachim Thomassen ble Vålerenga-spiller. Nå er Fredrikstad i den situasjonen at de mangler to spillere for å oppfylle lisenskravet til NFF.

-Ja, vi trenger spillere. Vi må ha spillere, sier Tom Freddy Aune.

Aller helst bør Fredrikstad ha spillere med erfaring, som holder et godt tippeliganivå. TV 2 vet at Sogndal-spiller Ole Jørgen Halvorsen og Sønderjyskes Anders Østli står på ønskelista, men da trengs det penger. Alternativet er å hente inn ytterligere to juniorspillere. En løsning Fredrikstads trener liker dårlig.

- Vi har 16 utespillere og seks av dem holder junioralder. Om vi skal være 18 og da ha åtte juniorspillere så sier det seg selv at det er veldig ungt, sier Aune.

Alex Valencia er spillernes talsmann i denne krisen og mener klubben må hente inn to spillere med rutine.

- Vi trenger to spillere med bra tippeligakvalitet dersom vi skal kunne slå bra fra oss i denne sesongen, sier Valencia.

Les også:Thomassen klar for Vålerenga
Les også: Nå er Askar offisielt Brann-spiller

Lørdag reiste laget til Göteborg for å møte en klubb som satser stort og har jobbet hardt for å forsterke stallen før kommende sesong. Fredrikstad og Tom Freddy Aune må klare seg med bare 14 utespillere til treningskampen. To av de småskadd.

-Det er klart det preger en spillergruppe. Det er ikke noe tvil om det. Det preger oss rundt laget og det preger hele byen. Alle visste jo at økonomien var anstrengt, men at det var sånn som det ble presentert i pressemeldingen kom som et sjokk, konstaterer Aune.

På tirsdag skal skjebnen avgjøres. Til da må Aune lede et lag med en høyst usikker fremtid, men trøsten får være at Fredrikstad slår best nedenfra.

- Det er den dagen vi nå venter på så vi kan få en avklaring. Vi har vært veldige gode som underdogs. Vi spilte våre beste kamper i fjor som underdogs og den situasjonen passer oss bra, men det er klart vi er sårbare, sier Aune.