PENGESTØTTE: Kristelig Folkeparti er kritisk til at Audun Lysbakken har gitt pengestøtte til en bok om seksualundervisning skrevet av to SV ere. (Foto: SCANPIX)
PENGESTØTTE: Kristelig Folkeparti er kritisk til at Audun Lysbakken har gitt pengestøtte til en bok om seksualundervisning skrevet av to SV ere. (Foto: SCANPIX)

Kritiserer Lysbakken-støtte til SV-forfattere

Kristelig Folkeparti er kritisk til at Audun Lysbakken har gitt pengestøtte til en bok om seksualundervisning skrevet av to SV-ere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En måned etter at Lysbakken ble minister i 2009, ga Barne-, likestillings- og inkluderings-departementet flere hundre tusen kroner i støtte til boken «Seksualitet i Skolen», skriver VG.

Den er skrevet av kjønnsforskerne Åse Røthing og Stine Helena Bang Svendsen, som begge er SV-medlemmer.

– Når en vet at de to er partifeller, så er det god grunn til å stille spørsmål ved pengestøtten, sier Øyvind Håbrekke, familiepolitisk talsmann i KrF.

LES OGSÅ: Stoltenberg er urolig for Lysbakken-saken

Per-Kristian Foss (H), som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier bokpengene blir noe av det komiteen vil se nærmere på når den går gjennom Lysbakkens pengebevilgninger. Bakgrunnen for gjennomgangen er kontroversen rundt SV-statsrådens støtte til organisasjonen Jenteforsvaret.

«Seksualitet i skolen» er kritisk til den tradisjonelle seksualundervisningen i skolen, siden den i stor grad vektlegger forplantning, ifølge VG. Det kan oppleves som diskriminerende av homofile og lesbiske, mener forfatterne.

LES OGSÅ: Lysbakken dropper FN-møte

Bråket har fått flere til å ta til orde for at Heikki Holmås burde relansere sitt kandidatur til ledervervet i SV. Holmås selv sier dette ikke blir aktuelt.

(©NTB)