syria-møte-hoved-F - Norge gir 22 millioner til Syria

Norge gir 22 millioner kroner til organisasjoner som driver nødhjelp i Syria. Pengene går også til flyktningleire som er etablert i nabolandene Libanon og Jordan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er dypt bekymret for at syriske myndigheter ikke gir hjelpeorganisasjoner nødvendig tilgang til å drive nødhjelp i konfliktsoner, særlig i byen Homs. Norge krever at humanitære hjelpeorganisasjoner umiddelbart gis full tilgang, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Statssekretær Torgeir Larsen (Ap) informerte om Norges bidrag under fredagens såkalte vennegruppemøte om Syria i den tunisiske hovedstaden Tunis. Flere enn 50 vestlige og arabiske land var til stede for å utveksle synspunkter og uttrykke støtte til initiativene fra Den arabiske liga som arbeider for en politisk løsning på konflikten.

– Det er grunn til å beklage at Kina og Russland ikke var til stede under møtet, men vi håper de vil ta del i oppfølgingen av det vi ble enige om. Et splittet internasjonalt samfunn vil bare forlenge lidelsene i Syria, sier Larsen til NTB. (©NTB)