marit Bjørgen (Foto: RADEK MICA/Afp)
marit Bjørgen (Foto: RADEK MICA/Afp)

Bjørgen dropper prøve-OL i Sotsji

Marit Bjørgen prioriterer VM-oppkjøring.

Seiser Alm, Italia (TV 2 Sporten):

Marit Bjørgen samler for tida krefter i de italienske alper foran de siste verdenscupløpene som avgjør hvem som er sesongens beste langrennsløper: Bjørgen eller Justyna Kowalczyk.

Samtidig tenker Marit Bjørgen fram mot neste års VM i Val di Fiemme og ikke minst OL i Russland i 2014.

– Denne sesongen har vist at jeg må bli bedre framover for å kunne kjempe om gull, Kowalczyk har løftet seg mye siden i fjor, hun har forbedret seg skikkelig i utfor og også blitt bedre teknisk i svinger.

LES OGSÅ: Nå kan du trygt smile, Kowalczyk!
LES OGSÅ: To norske pallplasser da Kowalczyk og Bjørgen feilet

Og Bjørgen har bortimot bestemt seg for å droppe neste års prøve-OL i Russland fordi dette kommer rett i forkant av VM.

- Det kolliderer med høydeopphold som jeg mener er viktig for å stille best mulig til start i VM. Så håper jeg at det er mulig å få prøvd OL-løypene etter neste sesong.

- Du har stått over Tour de Ski et par år, men deltok i vinter fordi det ikke var noe mesterskap etterpå, hvordan blir det neste sesong?

- Svært mye taler for at jeg går Tour de Ski, jeg kommer til å droppe verdenscupløpene «over there» før jul, det blir for slisomt med all reising og tidsforskjell men jeg trenger å gå løp. Og jeg synes Tour de Ski i vinter var en god opplevelse.

- Nå først skal verdenscupen sammenlagt avgjøres, Justyna Kowalczyk virker sterk?

- Ja, det er også grunnen til at jeg dro til Seiser Alm og et høydeopphold. Jeg føler at jeg er avhengig av å bli i litt bedre form for å kunne vinne krystallkula. Og på denne plassen her får jeg slappe av, jeg koser meg og samler overskudd, forklarer Marit Bjørgen.

- Hvem vinner verdenscupen sammenlagt?

- Den sterkeste!