Kristin Størmer Steira
Kristin Størmer Steira

Steira: – Vektproblemene hadde ikke noe med ski å gjøre

– Skjedde fordi jeg ikke hadde det bra, forteller Kristin Størmer Steira i åpenhjertig intervju.

Seiser Alm (TV 2 Sporten): Det har vært en tøff sesong for Kristin Størmer Steira. I begynnelsen av februar ble det klart at hun hadde fått startnekt til verdenscupløpene i Rybinsk på grunn av vektproblemer.

I et lengre intervju med TV 2 Sporten forteller Steira nå om den vanskelige tiden etter startnekten.

- Det var forferdelig kjedelig. Jeg visste jo at det kom, men det er aldri noe morsomt. Man føler jo at det er mer sammensatt enn bare det at man er tynn, sier Steira.

Kom som følge av samlivsproblemer
Det ble fort startet en debatt om hvorvidt jentene på langrennslandslaget har et vektproblem og opplever slankepress. Steira mener at den delen av debatten ikke passer inn i virkeligheten, ettersom det var et samlivsbrudd som gjorde det vanskelig for henne å fokusere på å spise riktig.

- Vektproblemene kom som følge av det som skjedde på hjemmebane og hadde egentlig ikke noe med ski å gjøre. Det har vært tungt å skulle få frem at dette ikke har skjedd på grunn av at jeg går på ski, men fordi jeg ikke har hatt det bra.

Se hele intervjuet med Steira i videovinduet øverst

- Det jeg reagerte på i forhold til de såkalte ekspertene, som ikke vet hva jeg har jobbet med og hvilket lag jeg har jobbet med. Det å få i seg nok næring er noe vi jobber hardt med gjennom hele sesongen.

- Mange «forståsegpåere»
30-åringen reagerer også på påstanden om at flere av langrennsjentene er for tynne.

- Det er mange «forståsegpåere». Langrenn er jo en idrett hvor man ikke vil noen overvektige. Vi er som vi er og trener veldig mye, samtidig som vi jobber med å spise riktig og få i oss nok. Så får egentlig folk synes og mene litt som de vil.

Les også: Kristin Størmer Steira spiser mer enn hun har lyst på

Selv om det ikke var lett for Steira å gå ut offentlig med sin historie, mener hun det er viktig å være åpen overfor unge talenter og publikum.

- Det er jo veldig privat. Det er ikke godt å se det stå i avisen at man er for tynn. Samtidig så prøver vi å være åpne ut mot publikum og yngre kretser.

Motivert
Nå jobber Steira knallhardt for å unngå at hun får startnekt igjen.

- Jeg har jo veldig lite lyst til å havne i en slik situasjon igjen, og det er jo motivasjon for å holde seg på den riktige siden.

Se hele intervjuet med Steira i videovinduet øverst