AGKiel
AGKiel
Kiel5
Kiel5

Dette stjernegalleriet skaper håndballhysteri i København

Det koker i Danmark før storkampen mellom AG København og stjernespekkede Kiel.

Se AG København - Kiel på TV 2 Sport og TV 2 Sumo søndag kl. 16.45

Søndag braker AG København og Kiel sammen i Mesterligaens gruppe D. Kiel topper gruppa med 15 poeng på ni kamper. AG København har plukket 14 poeng på samme antall kamper. Med seier vil AG dermed sikre seg gruppeseieren og en gunstig motstander i første runde av cupspillet.

– Vi kunne ha solgt ut hele Parken dersom kampen hadde gått der, sier Søren Kolding i AG.

Da cupfinalen gikk samme sted mot Bjerringbro-Silkeborg i mai, var det ikke et ledig sete.

LES: Danmark raser mot OL-seeding

Flust med stjerner
Kiel står med 21 strake seirer i den tyske Bundesligaen denne sesongen. Dermed er favorittstempelet også på tyske skuldrer.

Landslagstrener Ulrik Wilbek har ikke spesielt stor tro på danske seier.

– Kiel har akkurat nå verdens kanskje to beste høyrebacker i Christian Zeitz og Kim Andersson. På den andre backen har de Filip Jicha. Og Momir Ilic. Og Palmarsson og Narcisse. Det er et fantastisk lag, sier Wilbek.

AG København har også flere verdensstjerner i rekkene. Ólafur Stefánsson, Mikkel Hansen, Gudjón Valur Sigurdsson, Steinar Ege, Joachim Boldsen og Niclas Ekberg er noen av spillerne som skal prøve å ta Kiels skalp.

– Det største stjerneoppgjøret som har vært
TV 2 Sportens håndballekspert Frode Scheie gleder seg som en unge til storkampen.

– Det blir det største stjerneoppgjøret som har vært. Jeg håper at det blir jevnt, men det er klart at Kiel har en fordel i og med at de møter bedre lag oftere enn AG København, sier Scheie.

Scheie får nesten vann i munnen når han ramser opp alle stjernene som skal i aksjon i Brøndby Hallen.

– Jeg tror Kiel er det beste laget. De har vært helt suverene i Tyskland i år. Det er sjelden noen lag har vært så dominerende i Bundesliga. AG København har også et fantastisk lag. De er bedre enn det danske landslaget som vant EM. De har med tre av de beste islendingene. De har den beste nordmannen. I tillegg har til Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Lars Jørgensen, men København er avhengig av at Mikkel Hansen leverer, sier Scheie, og fortsetter:

– Men Kiel har jo et voldsomt kanoneri med Jicha, Ilic, Andersson og Narcisse. AG må stoppe skytterne til Kiel.

Søndagens kamp er lagt til Brøndby Hallen med plass til 5300 tilskuere. Det blir norske dommere. Arne M. Kristiansen og Kenneth Abrahamsen leder oppgjøret. De dømte nylig EM-finalen i Serbia. (©NTB/TV 2 Sporten)