ny2-sos-rasisme-politi - Politiet ransaker SOS Rasismes lokale i Haugesund

Politiet tok seg fredag morgen inn i lokalet til SOS Rasisme i Haugesund på jakt etter dokumentasjon på medlemsjuks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagbladet tok fem polititjenestemenn seg inn i organisasjonens lokaler. Avisen har avslørt massivt medlemsjuks i organisasjonen.

– SOS Rasisme er i utgangspunktet mistenkt for medlemsjuks. Vi har funnet tiden riktig til å foreta en ransaking der. Vi må undersøke om det er ting å hente i lokalet som kan gi oss informasjon og dokumentere om påstander er riktige eller ikke i etterforskningen, sier politioverbetjent Torbjørn Nervik ved etterforskningsseksjonen i Haugesund til NTB.

Tidligere denne uka uttalte tidligere ansatt og tillitsvalgt i organisasjonen Bård Frantzen seg om metodene SOS Rasisme brukte for å få mer statlig tilskudd. Blant annet skal medlemskontingenter ha blitt betalt med penger fra lokallagene, for å motta statlig støtte for flere medlemmer enn foreningen hadde.

Politioverbetjenten benekter imidlertid at det er avisoppslaget som er foranledningen til ransakingen fredag.

I november i fjor ble organisasjonen dømt i Haugaland tingrett til å betale tilbake 9,7 millioner kroner til Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. Organisasjonen har anket denne dommen. (©NTB)