DREPT: Hilda Feste (98) ble drept i sitt eget hjem på Os 1. januar i år. Fredag begjærer den drapssiktede 18 åringen varetektsfengslet i fire uker med brev  og besøksforbud.  (Foto: Klaus Holthe / TV 2 / Bergensavisen)
DREPT: Hilda Feste (98) ble drept i sitt eget hjem på Os 1. januar i år. Fredag begjærer den drapssiktede 18 åringen varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. (Foto: Klaus Holthe / TV 2 / Bergensavisen)

Politiet frykter vitner i Os-drapet skal bli påvirket

Fengslingsmøtet går for lukkede dører.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 18-år gamle mannen fra Os som er siktet for drapet på Hilda Feste, blir fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett fredag klokken 10.

Fengslingsmøtet startet med at politiadvokat Asbjørn Onarheim ba om lukkede dører. Politiet mener det er fare for bevisforspillelse, og frykter at opplysninger fra møtet kan påvirke vitner i saken.

Pressen argumenterte for åpne dører fordi saken er av stor offentlig interesse, og at offentligheten skal ha innsyn i rettsprosesser.

Etter en kort behandling av politiets begjæring bestemte dommeren i Nordhordland tingrett at fenglingsmøtet skal gå for lukkede dører av hensyn til at etterforskningen er i en tidlig fase, og at politiet ikke ønsker at opplysninger som kommer frem skal lekke ut til offentligheten.

Flyttet fra politiarresten

Politiet vil be om at 18-åringen blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I de første to ukene ber politiet om fullstendig isolasjon og medieforbud.

18-åringens forsvarer forteller at hans klient ble flyttet fra politiarresten til Bergen fengsel torsdag kveld der han hadde et møte med sin forsvarer.

18-åringen ble pågrepet i sitt eget hjem på Os tirsdag denne uken.

– Det er tekniske spor som knytter den siktede til åstedet. Han har tidligere vært inne til vitneavhør, og frivillig avgitt fingeravtrykk og DNA-prøve, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim under en pressekonferanse tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Os-drapet: – 18-åringen forlot kamerat i sinne

– Han er fortsatt i sjokk

Den siktede 18-åringen satt i nye avhør hos politiet i Bergen torsdag ettermiddag og utover kvelden.

– Han satt i avhør fra firetiden til over ni i går kveld. Han fastholder sin forklaring om at han ikke husker noen ting, og at han hadde blackout i timene rundt drapstidspunktet, sier forsvarer Rolf Knudsen til TV 2.

Under avhøret fredag ble 18-åringen forelagt tekniske bevis. Knudsen ønsker ikke å kommentere hvilke bevis dette var.

– Han er fortsatt i sjokk. Han forstår hva han er anklaget for, men forstår ikke at det er han som er anklaget, sier Knudsen.

LES OGSÅ: Politiet aksjonerte like ved åstedet for Os-drapet