Valon Berisha (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Valon Berisha (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)

Hareide: – Valon har fremdeles mye å lære

Åge Hareide mener Valon Berisha har godt av å bli i Viking.

Han har knapt fylt 19 og nærmer seg femti kamper for Norges aldersbestemte landslag. Likevel frykter mange at rosenrøde fremtidsutsikter skal få Valon Berisha til å spore av og miste fokus.

– Fremgangen hans har vært formidabel, men Valon (Berisha) har fortsatt mye å lære. Det er ingen grunn til å forhaste seg og fremskynde overgangen til en større klubb og en større liga. Viking kan forsatt gi denne helt spesielle unggutten optimale utviklingsmuligheter i flere sesonger fremover.

Det fastslår siddisenes mektige manager. Åge Hareide er selv tidligere Englands-proff og vet bedre enn noen at timingen må være den riktige.

– Klart det er vanskelig for en unggutt å konsentrere seg om de nære ting og de daglige arbeidsoppgaver når der stadig lanseres nærliggende eventyrplaner og for tidlige fantasiprosjekter.

Les også: Se dokumentaren om Valon Berisha
Les også: Nicolai Stockholm: – Lang vei å gå for Viking

I går var det danske Tipsbladet som intervjuet agent Jim Solbakken og slo fast at Valon Berisha og Harmeet Singh står høyt på FC Københavns ønskeliste. Da går tankene automatisk til Brede Hangeland og karriereveien han valgte. Fra før er det kjent at spilleragenten har signalisert interesse for Valon Berisha fra engelsk Premier League.

– Jeg lar meg ikke distrahere, men jobber målrettet for å bli bedre – hver eneste dag, forsikrer hovedpersonen selv og fortsetter å imponere.

A-landslagsdebuten fikk han mot Danmark i Bangkok i januar – før han var fylt 19. Plass i troppen til Norges privatlandskamp mot Nord-Irland i Belfast kommende onsdag fikk han også. Åge Hareide synes ikke det er noen grunn til å forhaste seg.

– Jeg kjenner og har kontakt med flere managere og trenere i den store fotballverden enn Jim Solbakken. Det er ikke tvil om at vi har kompetanse til å forvalte Valon Berishas talent og gi ham de riktige rådene og den beste oppfølgingen i fortsettelsen. Viking kommer aldri til å stille seg i veien for det som åpenbart er det rette for spilleren, men her gjelder det å være aktpågivende og holde hodet kaldt. Det er så mye penger i internasjonal fotball at noen hver kan bli tullete og trå feil.