hamas-fatah-krav-F - Kilde: – Hamas stiller nye krav til Abbas

Hamas har stilt nye krav til rivalene i Fatah, ifølge en palestinsk kilde. Dermed kan veien fram mot en palestinsk samlingsregjering ha blitt enda vanskeligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fatah-partiet til president Mahmoud Abbas ble i januar enige med islamistene i Hamas om å danne en ny samlingsregjering. Men siden den gang er det blitt klart at de ulike fløyene i Hamas er uenige om veien videre.

Hamas-ledere på Gazastripen har kritisert sine kolleger i eksil for å ha godtatt for mange av Fatahs krav. På et møte i Kairo onsdag vedtok Hamas å stille flere motkrav, ifølge en kilde i Fatah.

Hamas vil angivelig forlange å få innenriksdepartementet og flere andre viktige ministerposter i den nye samlingsregjeringen. I tillegg vil bevegelsen beholde sine sikkerhetsstyrker på Gazastripen.

Kravene vil med høy sannsynlighet bli avvist av Abbas. Torsdag ble det klart at den palestinske presidenten og Hamas-lederen Khaled Meshaal har utsatt de neste møtene om forsoning mellom de rivaliserende palestinske fraksjonene.

– De videre samtalene er utsatt fordi Hamas fortsetter å hindre valgkommisjonen i å registrere velgere på Gazastripen, sa en talsmann for Fatah. (©NTB)