MÅLSCORERE: Toby Alderweireld og Aras Özbiliz scoret målene for Ajax mot Bayern München. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
MÅLSCORERE: Toby Alderweireld og Aras Özbiliz scoret målene for Ajax mot Bayern München. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Manchester United slapp med skrekken

Ajax vant på Old Trafford, men nederlenderne scoret ett mål for lite.

Manchester United - Ajax 1-2 (3-2 sammenlagt):

Manchester United hadde 2-0 fra bortemøtet med Ajax, og var nok ganske så sikker på avansement allerede før de gikk ut på Old Trafford.

Og de ble ikke mindre sikker da Javier Hernandez sendte dem i ledelsen før seks minutter var spilt.

LES OGSÅ: Høgli senket av gammel kjenning
LES OGSÅ: Slik endte kveldens kamper i Europaligaen

Men Sir Alex Fergusons gutter har klart å undervurdere seg ut av Mesterligaen tidligere i sesongen, og virket ikke som de tok for tungt på oppgaven denne kvelden heller.

Selv ikke da Araz Özbiliz utlignet, tok de seg særlig sammen.

Bare en fantastisk redning av David de Gea på Siem de Jongs heading forhindret at den siste halvtimen ble et nervedrama i drømmenes teater.

For Ajax fikk tro på at det kunne gå, men de måtte vente til det var tre minutter igjen før Toby Alderweireld headet inn 2-1 til gjestene.

Men det var for sent. Ajax klarte ikke å skape noe mer og måtte se Manchester United ta seg videre til åttedelsfinale mot Athletic Bilbao.

Etter kampen var Manchester United-manager Ferguson selvkritisk med tanke på laget han hadde valgt ut til å starte kampen.

– Jeg må akseptere ansvar for å ha valgt laget. Det var for mange unge spillere i den bakre fireren i keld. Det var et problem med tanke på manglende erfaring bak, mener Ferguson.

Chris Smalling (22), Phil Jones (20), Fabio (21) og Rafael (21) startet i forsvarsrekken foran David de Gea (21), noe som betyr at snittalderen på de fem bakerste til United var 21 år.