flaskepost (Foto: SWNS.com/SWNS)
flaskepost (Foto: SWNS.com/SWNS)

Mataias flaskepost reiste fra Canada til England

Plastflasken med brevet reiste over 3000 kilometer. Det tilsvarer tre ganger mellom Oslo og Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august i fjor kastet elleveåringen Mataia Warren flaskeposten i havet i Newfoundland, Canada. Sist uke ble hun overrasket av den canadiske radiostasjonen CBC. De hadde nemlig britiske Aidan Curtis (36) på tråden, og han hadde fått et veldig søtt brev.

«Hei, hvem du nå er som finner dette brevet. Vær så snill ring meg eller send et brev i posten! Jeg håper å høre fra deg.»

300 mil på et halvt år

Da Curtis tidlig i februar gikk tur med hunden på stranden i North Devon i Storbritannia, så han en flaske som duppet i vannskorpen. Nysgjerrig plukket han opp flasken og så at det lå et sammenrullet papir inni. Han tok den med hjem til samboeren Melanie og åpnet brevet.

Det var datert 27. august 2011 og hadde utrolig nok reist hele 300 mil.

Wanda Warren forteller at de aldri hadde trodd datterens flaskepost ville nå så langt.

– Av og til kunne hun si «jeg lurer på hvor flasken min er». Men dette hadde vi aldri forventet. Det var helt overveldende, sier hun.

Brevvenner

Samboerparet svarte den elleve år gamle jenta og dermed endte den morsomme historien opp i radioprogrammet, der Mataia og moren hennes var gjester. Uten at hun visste det var også Curtis med på tråden.

– Mataia ble helt stille av sjokk da hun hørte stemmene våre, mens moren hennes begynte å gråte, forteller Melanie Almond til Daily Mail.

Nå håper de å holde kontakten med Mataia slik at hun en dag i fremtiden kan bli pennevenn med deres elleve måneder gamle datter.