Janne Kristiansen nekter straffskyld

Tidligere PST-sjef Janne Kristiansen har i avhør med Spesialenheten nektet straffskyld for taushetsbrudd.

PST sjef Janne Kristiansen og justisminister Grete Faremo under høringen i Stortinget om angrepene 22. juli. (Foto: Heiko Junge)
PST sjef Janne Kristiansen og justisminister Grete Faremo under høringen i Stortinget om angrepene 22. juli. (Foto: Heiko Junge)

Kristiansen var innkalt til avhør mandag i forrige uke, etter tabben som førte til at hun trakk seg som leder for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 18. januar, skriver VG.

Hun røpet i en høring på Stortinget at norsk etterretning har folk i Pakistan.

– Avhørt forrige uke

– Janne Kristiansen ble avhørt mandag forrige uke. Avhøret gikk greit og hun svarte åpent på de spørsmålene hun ble stilt, forteller Vegard Aaløkken, som er en av Kristiansens forsvarere.

Etterforskningsleder Liv Marit Sylliåsen i Spesialenheten for politisaker bekrefter at Kristiansen har vært inne til et kort avhør, men ikke vil gå nærmere inn på hva som kom fram der.

– Jeg vil ikke kommentere hva hun har sagt utover at hun nektet straffskyld for brudd på taushetsplikten, sier Sylliåsen.

Forsvarer Aaløkken bekrefter at Kristiansen ble spurt om hun erkjente å ha brutt taushetsplikten, men at den avgåtte PST-sjefen mener hun ikke har gjort noe straffbart. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2