Tine Rustad Kristiansen, Larvik (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
Tine Rustad Kristiansen, Larvik (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

Dette tjener Larvik på Mesterliga-suksess

Ingen i administrasjonen i Larvik håndballklubb skjelver foran avslutningen av Mesterligaen.

– Vi har budsjettert med å komme til hovedrunden i Mesterligaen - ikke at vi skal komme oss til semifinalen, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i Larvik HK.

Med tre poeng foran de siste tre kampene av prestisjeturneringen ligger klubben an til å komme til semifinalen. Men med tap borte mot Itxako lørdag blir veien videre straks mye tøffere.

– Det er en viktig kamp, men det er ingen her på kontoret som sitter og skjelver. Vi har nemlig lagt oss på et kostnadsnivå som gjør at vi uansett skal klare oss, forteller Bruun Hansen.

Fjorårsregnskapet - da Larvik gikk hele veien - viste at en semifinaleplass var verdt 500 000 kroner. Står klubben igjen som ett av to lag som skal kjempe om Mesterliga-trofeet, venter nye 1-1,5 millioner kroner på å bli overført til Larviks kontonummer.

– Vi noterte oss for overskudd i fjor og året før. Da gikk det verre med Viborg, som vant Mesterliga før oss (i 2009 og 2010). I løpet av tre år gikk de 50 millioner kroner i underskudd. Det hadde aldri vi kunnet leve med. Vi har ingen eiere som kan dekke underskudd. Vi må skaffe oss pengene selv, sier den daglige lederen.

Les også: Ny rekord av «Linka»

Men Larvik har hårete mål. Klubben som i fjor hadde 27 millioner kroner i budsjett, håper å øke dette til nærmere 60 millioner kroner innen tre år.

– Årets budsjett er på 32 millioner kroner, og vi er godt foran skjema omsetningsmessig. Men for å nå målet om 60 millioner kroner, er vi avhengig av mer enn Mesterligaen. Der blir håndballturneringen vi starter til sommeren viktig. Innen 2016 skal den bli verdens største, sier Bruun-Hansen.