Kirurg Rolf Nordström, avbildet i 1994.
Kirurg Rolf Nordström, avbildet i 1994.

Husker du denne? Russisk fisker skar av seg det aller helligste

Kirurger ved Regionsykehuset i Tromsø klarte utrolig nok å redde understellet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I ukens «Husker du denne»-spalte har vi lett i arkivet og funnet fram en nyhetsreportasje fra 1994.

Tromsø-reporter Egil Pettersen fikk gleden av å dekke det som trolig er en av de mest utrolige historiene TV 2 Nyhetene har sendt.

Skar av seg manndommen

En russisk fisker hadde fått seg litt for mye å drikke, og endte festen om bord på fisketråleren med å ta fram kniven for å «operere» på egen hånd. Det endte i katastrofe, men fiskeren hadde flaks.

I løpet av seks timer lang operasjon klarte kirurger ved Regionsykehuset i Tromsø å redde manndommen til en russisk fisker.

– Han var kraftig beruset og låste seg inne på lugaren sin, og ble plutselig usikker på om han kunne føle smerte. Han ville teste det, dro kraftig i huden på penis og skar den av, forteller professor Rolf Nordström i innslaget.

Fiskerens aller edleste del ble heldigvis med på helikopterturen fra Barentshavet til Tromsø, og der brukte Nordström og seks andre kirurger seks timer på å sy fiskerens avkuttede stolthet på plass.

Ifølge professoren skal operasjonen ha vært vellykket, og fiskerens kjønnsorgan skal ha fungert som normalt etterpå.

Se reportasjen fra 1994 i videovinduet øverst (NB: Vi advarer mot at bilder i reportasjen kan virke støtende på noen.)

Les også: Husker du denne? Matmor ammet hundevalpen selv

– Greide å sy den på igjen
Egil Pettersen, reporter TV 2 Nyhetene. (Foto: TV 2/)
Egil Pettersen, reporter TV 2 Nyhetene. (Foto: TV 2/)

Reporter Egil Pettersen husker reportasjen som en av de merkeligste sakene han har dekket i løpet av sin lange karriere som journalist for TV 2 Nyhetene.

– Det var en sterk opplevelse. Vi fikk en invitasjon av finske kirurgen, som var en litt spesiell type. Han viste oss det han mente var et glitrende eksempel på vellykket kirurgi i form av et russisk fisker, som om bord på en russisk tråler hadde skåret av seg understellet. Han ble fraktet i helikopter inn til Regionsykehuset i Tromsø, og fikk behandling av et kirurgisk team. De greide jo å få sydd den på igjen. Graden av vellykkethet må ha vært så stor at han ringte og inviterte oss på besøk, og viste oss bilder og greier, forteller Pettersen til tv2.no.

Til tross for at reportasjen inneholdt sterke bilder forteller Pettersen at det ikke kom noen sterke reaksjoner på verken internt eller fra seere.

Pettersen skulle likt å vite hvordan det går med fiskeren den dag i dag.

– Jeg fikk aldri noe helt klart svar på om penisen faktisk fungerte etterpå, og har ikke hørt noe i etterkant. Man kan si at det spørsmålet fortsatt henger litt i lufta, humrer reporteren.

Se reportasjen fra 1994 i videovinduet øverst (NB: Vi advarer mot at bilder i reportasjen kan virke støtende på noen.)

Les også: Husker du denne? La på svøm etter 280 kilos elgokse