veskemette (Foto: Scanpix)
veskemette (Foto: Scanpix)

Det norske folk støtter Mette-Marits veskekjøp til 64.000 kroner

Hele 42, 8 prosent mener at kronprinsessens pengeforbruk er akkurat passe.

Det er ingen hemmelighet at vår kjære kronprinsesse har en eksklusiv klessmak.

Tidligere denne uken ble det kjent at Mette-Marit hadde skaffet seg en Hermès Birkin-bag til en prislapp på 64.000 kroner.

I en ny undersøkelse gjort av TNS Gallup på oppdrag for «God kveld Norge», uttaler det norske folk seg om kronprinsessens luksusvaner.

Positive

Kronprinsesse Mette-Marit har ved flere anledninger uttrykt interesse for design, og har etter hvert fått en svært luksuriøs stil.

Det norske folk er likevel positive til hennes pengeforbruk på klær og design.

Undersøkelsen viser at 11,9 prosent av det norske folk mener at Mette-Marit bruker for mye penger på klær. 17,3 prosent synes kronprinsessens forbruk er litt vel høyt. Mens hele 42,8 prosent mener hennes forbruk er helt passe.

Siste tilskudd i klesskapet er som nevnt en eksklusiv Hermès Birkin-bag. De eksklusive veskene fra Hermès ble laget som en hyllest til stilikonet Jane Birkin, men det er ingen veske den vanlige mannen i gata smykker seg med, skrev VG.

– Distansenes fra folket?

Moteekspert og journalist i TV2.no/mote, Ida Elise Einarsdóttir, mener undersøkelsen viser at det norske folk aksepterer Mette-Marits tidvis dyre klesstil.

Hun tror likevel kronprinsessens nye luksusveske kan sende ut feil signaler.

– Mette-Marit har gått fra å være en grå mus til å bli en ekte moteprinsesse, og jeg tror det er høy toleranse for at kronprinsessen velger eksklusiv design. Når det er sagt kan luksusvarer og overdreven bruk av eksklusiv design som Hermés-vesken til over 60.000 kroner gi litt feil signaler, og gjøre at kronprinsessen kanskje distanserer seg litt fra folket?, spør moteeksperten.

Les også: Fra grå mus til moteprinsesse

God reklame

Samtidig som de flotte veskene er og blir en drøm for de fleste, finnes det flere heldige damer rundt om i verden som ikke har klart seg med én.

Victoria Beckham anslås å ha den største samlingen. Selv om kjendisene tjener godt og dermed har råd til de eksklusive veskene, mottar både kongelige og kjendiser rabatter mot at de viser seg i offentligheten med en veske på armen.

Les også: Mette- Marit gjør som kjendisfruene

(artikkelen fortsetter under bildet)

meetrsu
meetrsu

Kostbart helbredelsessmykke

Mette-Marit har også blitt avbildet med de populære Shamballa Jewels-armbåndene. Smykkene, som har en prislapp på mellom 13.500 og flere millioner kroner, har den siste tiden blitt sett rundt håndleddene på flere superkjendiser. Også Märtha Louise og Ari Behn er blitt observert med de kostbare armbåndene.

Smykkene er inspirert av energien fra stjernene og skapelsen, og har røtter i buddhismen. Ved bruk skal de minne kroppen på å helbrede seg selv.

Les også: Ni av ti nordmenn roser kongefamilien

Stjernesmykker

Flere Hollywood-kjendiser er blitt observert med de kostbare armbåndene.

Justin Bieber viser hyppig fram sitt, og stjerner som Paris Hilton, P Diddy, Karl Lagerfeld og Chris Brown er også blitt sett med forskjellige varianter.

Les også: – Mette-Marit og Haakon gir nytt håp for monarkiet