Erik_Huseklepp5
Erik_Huseklepp5

Alsaker om Huseklepp-overgangen: – Et steg i riktig retning

Øyvind Alsaker og Claus Lundekvam tror Erik Huseklepp har gjort et smart karrieretrekk.

Det blir ingen nedrykkskamp for Erik Huseklepp denne sesongen. Overgangen fra kriserammede Portsmouth til Birmingham innebærer et skifte fra bunnstrid til opprykkskamp for den tidligere Brann-spilleren.

Birmingham ligger for øyeblikket på 3. plass i Championship. Avstanden opp til Southampton, som for øyeblikket ligger på direkte opprykksplass, er fem poeng. Birmingham har imidlertid spilte én kamp mindre enn Saints.

LES: 325 000 har sett Huseklepp «The Beast» på YouTube
LES: Huseklepps Portsmouth trukket ti poeng

Laget ledes av den tidligere Newcastle-manageren Chris Hughton. Samme Hughton var mannen som ønsket å hente Erik Huseklepp fra Brann til Newcastle for noen sesonger siden. Øyvind Alsaker tror klubbyttet vil slå positivt ut for Huseklepp.

– Jo nærmere vi får Huseklepp toppen, jo bedre. Jeg er ikke sikker på at England ikke er rett land for Huseklepp, og jeg er ganske sikker på at Championship ikke er rett sted. Men en overgang fra Portsmouth til Birmingham er et steg i riktig retning. Tommel opp, sier Alsaker.

- Jeg fikk vite om overgangen onsdag kveld, og etter det gikk ting fort. Det er trist å forlate Pompey fordi jeg hadde det veldig fint der, men det er en god mulighet for meg å komme til Birmingham nå, sier Huseklepp.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Huseklepp kan bli opprykksjoker
Newcastle-interessen for noen år siden materialiserte seg aldri i noen overgang for Sandsli-karen. I stedet gikk Huseklepp til økonomisk skakkjørte Bari i januar 2011. Huseklepp fikk ingen god start i Italia. I over 100 dager spilte han gratis for klubben. På tirsdag ble Bari-kapittelet avsluttet for godt da den italienske klubben betalte ham 140 000 euro som klubben hadde skyldt ham siden i fjor sommer.

– Det har vært en god uke for Huseklepp, sier Alsaker, og legger til:

– Birmingham er en stor og tradisjonsrik klubb. Det er jo moro hvis Birmingham går opp og Huseklepp blir en del av en Premier League-stall.

Alsaker tror Huseklepp kan være jokeren som skyter «Brummies» opp en divisjon.

– Det kan han absolutt. Han er en jokertype, og han har verdifulle egenskaper når han er i form, sier Alsaker.

LES: Slik gjorde utenlandsproffene det i helgen
LES: Huseklepp kan ikke regne med januarlønn

TV 2 Sportens fotballkommentator tror det er en fordel at nettopp Hughton er manager i Birmingham.

– Chris Hughton begynner å bli veldig respektert som manager. Han har gjort sine saker bra i Newcastle og i Birmingham. Hughton er en fin fyr, og det er helt sikkert en bra greie for Huseklepp. Han får en manager som vil behandle ham ordentlig. Jeg er spent på hvilken rolle han får i Birmingham. Det viktigste er at han får spille, understreker Alsaker.

Kommer til storklubb
Claus Lundekvam spilte to sesonger i Championship for Southampton. Han tror Huseklepp vil merke at han har kommet til en større klubb.

– Han kan bli en viktig brikke for Birmingham hvis han finner seg til rette. Birmingham er en vesentlig større klubb en Portsmouth. Det vil han nok merke, sier Lundekvam.

Den tidligere landslagskapteinen mener overgangen vil øke Huseklepps sjanser for Premier League-spill neste sesong.

– Spiller du på et lag som kjemper om opprykk er det gode muligheter for å spille Premier League-fotball neste sesong. Det er det beste vinduet du kan vise deg i, slår Lundekvam fast.