osamaFly (Foto: Scanpix)
osamaFly (Foto: Scanpix)

Sang om bin Laden – kapteinen snudde flyet

Da den unge utvekslingsstudenten fra Saudi-Arabia begynte å synge om Osama bin Laden og sitt hat mot kvinner på flyturen fra Portland, fikk kapteinen nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare en halv time etter at flyet tok av fra Portland internasjonale flyplass på vei mot Houston, snudde kapteinen og landet tilbake i Portland.

Årsaken var en 19 år gammel mann fra Saudi-Arabia som skapte trøbbel om bord.

Sang om bin Laden

Først nektet han å slå av en elektrisk sigarett, mens han ropte og skjelte mot ansatte i flyet. Deretter begynte han å snakke og synge om Osama bin Laden og sitt hat mot kvinner, forteller det føderale politiet ifølge Mail Tribune.

En flyvertinne måtte løsne setebeltet for å gå bort til 19-åringen. Dermed brøt hun sikkerhetsreglene, og da fikk kapteinen nok av den unge mannen.

Arrestert for villmannskjøring

Bare to dager i forveien var mannen arrestert for villmannskjøring. I biljakten krasjet han i to politibiler og han holdt på å kjøre over fotgjengere.

Les også: Bin Laden til sine barn: – Flytt til USA!

Han betalte kausjon, og satte seg tirsdag på flyet.

Planen var at han skulle reise hjem til sin syke mor i Saudi-Arabia.

– Lider av schizofreni

Fetteren var med på reisen for å sørge for at han kom seg trygt hjem.

Fettern forteller ifølge Mail Tribune at 19-åringen lider av schizofreni, og at han ikke hadde tatt medisinene sine de siste tre ukene.

– Jeg tok følge med ham for å være sikker på at det gikk greit. Men så ville de ikke la oss sitte ved siden av hverandre, sier fetteren Fahad Alsubaie til avisen og fortsetter:

– Da de ba ham slukke sigaretten ble han helt gal, og jeg klarte ikke å stoppe han.