ny1-us-rep-debatt-F - Romney og Santorum i klinsj

Hardt pressede Mitt Romney gikk i strupen på rivalen Rick Santorum under en viktig republikansk TV-debatt i Arizona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har Santorum overraskende tatt ledelsen i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i valget til høsten.

Mitt Romney, som inntil nylig lå best an, gikk raskt til angrep på Santorum i TV-debatten som fant sted natt til torsdag norsk tid. Blant annet stilte han spørsmålstegn ved om Santorum egentlig er så konservativ som han selv skal ha det til.

– Se ikke på meg, ta en titt i speilet i stedet, kvitterte Romney da Santorum beskyldte ham for å ha ført sentrumspolitikk som guvernør i Massachusetts.

TV-debatten i byen Mesa var den siste før to viktige nominasjonsvalg i Michigan og Arizona neste uke. I begge delstatene har Romney inntil nylig vært regnet som klar favoritt. Han er født i Michigan, hvor faren hans i sin tid var guvernør, og i Arizona er en betydelig del av velgerne mormoner – i likhet med Romney selv.

Men Santorums kraftige framgang den siste tiden betyr at han kan stikke av med seieren i begge disse valgene. Det vil i så fall være et sviende nederlag for Romney. (©NTB)