Fegor Ogude i klammeri med en spiller fra Dnipro i Vålerengas kamp på La Manga. (Foto: TV 2/)
Fegor Ogude i klammeri med en spiller fra Dnipro i Vålerengas kamp på La Manga. (Foto: TV 2/)

VIF seirende ut av ampert oppgjør

Sju gule og ett rødt kort da Vålerenga møtte Dnipro.

Vålerenga-Dnipro 0-0, 9-8 etter straffespark.

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten): Bataljen på La Manga ble aldri en velspilt og underholdende kamp, men amper stemning harde tak var det nok av.

Dommer Kristofer Helgerud delte ut sju gule og ett rødt kort på 90 minutter. Vålerengas Fegor Ogude burde vært utvist med to gule kort etter to situasjoner i første omgang, men slapp unna med bare gult kort.

Kampen gikk til straffespark etter at det sto 0-0 ved full tid. Til slutt var det en redning av Gudmund Kongshavn som gjorde av Vålerenga vant 9-8.

Se sammendrag øverst i artikkelen

Les også: Marcus Pedersen klar for Vålerenga

Martin Andresen fornøyd med å vinne La Manga Cup.

- Det betyr ikke veldig mye, men vi kan ikke gjøre stort mer enn å vinne. Og det er alltid viktig. Årets første tittel. Ikke verst, fastslår Martin Andresen til TV 2.

Først og fremst er Vålerenga-sjefen fornøyd med oppholdet totalt sett.

- Ja, vi har hatt et godt og nyttig opphold. Jeg er like trygg på laget nå, som jeg var før jeg reiste. Vi kommer til å bli gode i år. Både fordi jeg har tro på de vi har troppen, og fordi vi har flere nye på vei inn, sier Andresen.

- Turneringen har vist at vi er godt organisert og har defensiv trygghet. Med Marcus Pedersen får vi forhåpentligvis det siste lille ekstra aller fremst.

Slik oppsummerer Vålerenga-trener Martin Andresen en hektisk dag med puljefinale mot ukrainske Dnipro og grønt lys for Marcus Pedersens utleieavtale med Vitesse Arnhem i Nederland.

Ikke kontrakt til spanjolene
Nyinnkjøpte Joachim Thomassen fra Fredrikstad fikk en fin-fin debut på venstrebacken mot Dnipro. I tillegg fikk Martin Andresen sortert de siste inntrykkene fra prøvespillerne.

- De to spanjolene kommer vi ikke til å tilby kontrakt, men Martin Pusic blir i hvert fall med oss en stund til, røper Martin Andresen.

Kroaten er fristilt fra kontrakten med Hull og ser Vålerenga som en spennende mulighet for å få ny fart på karrieren.

- Av og til må du ta et skritt tilbake før du tar tre skritt frem, sier den Wien-fødte venstrekanten med kroatiske foreldre.

- Målet er å spille for Kroatia, røper han etter å ha satt det avgjørende straffesparket i nettet og trygget turneringsseieren for Vålerenga.