ekeberg-kofa - Et skritt nærmere skulpturpark på Ekeberg

Oslo kommune brøt ikke regelverket da det ble inngått avtale om å etablere en skulpturpark på Ekeberg, konkluderer Fylkesmannen og Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen som klagde saken inn til klagenemnda (KOFA), mens partiet Rødts bystyregruppe ba Fylkesmannen undersøke om bystyrevedtaket 24. august i fjor om å opprette parken var lovlig. Ingen av klagerne fikk medhold.

– Vi er fornøyd med at KOFA og Fylkesmannens avgjørelser i denne saken er i tråd med kommunens egen oppfatning. Nå har vi kommet et langt skritt nærmere realiseringen av den flotte parken på Ekeberg. Vi tror den vil bli en attraksjon både for Oslos innbyggere og turister fra hele verden, sier Hallstein Bjercke (V), byråd for kultur og næring.

Det er Christian Ringnes gjennom C. Ludens Ringnes stiftelse som har inngått avtale med Oslo kommune om etableringen av en skulptur- og kulturminnepark på Ekeberg.

Byrådet påpeker i en pressemelding onsdag at kommunen fortsatt skal eie grunnen på stedet, samt bygninger og installasjoner som skal oppføres i parken.

– Som en følge av dette kan stiftelsen ikke kreve inngangspenger til parken, skriver byrådet. (©NTB) (©NTB)