Ulrik Wilbek (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Ulrik Wilbek (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Danmark raser mot OL-seeding

Danmarks europamestere i håndball er rangert lavere enn Storbritannia i OL i London.

Danmark jublet hemningsløst etter å ha sikret seg EM-gullet i Serbia for noen uker siden.

Danskene kan nå se tilbake på VM-sølv og EM-gull de to siste årene, og da EHF presenterte sin ranking over Europas landslag tirsdag, tronet de øverst foran Kroatia og Frankrike.

LES OGSÅ: Gullheltene feiret med øl og kjærestene: – Det var fantastisk
LES OGSÅ: Danmark tok EM-gullet

Seedet bak Storbritannia
Men jubelen stilnet litt da Ulrik Wilbek fikk vite at EM-triumfen sørget for at Danmark blir seedet på nest laveste nivå når gruppene til håndballturneringen i OL i London skal trekkes.

Danmark er seedet som nummer ni i trekningen. Til og med vertsnasjonen Storbritannia er rangert foran europamesterne.

– Det må ha glippet et eller annet da de satte seg ned og laget systemet. De har kanskje ikke tenkt på at sølvvinnerne i EM kunne bli europamester. Det må rett og slett være noe som er galt, sier landslagssjef Ulrik Wilbek til dansk TV 2.

For seedingen er satt opp på bakgrunn av VM-plassering. Og i kraft av andreplass der, skulle Danmark ha deltatt i OL-kvalifisering. Dersom de hadde vunnet sin kvalifiseringsgruppe på hjemmebane, ville de blitt seedet på øverste nivå.

Har sendt klage
Men ettersom de vant EM, overtok Spania deres plass som øverst seedet i kvalifiseringen, mens europamesteren blir seedet under lagene som er gjennom kvalifisering.

– Vi lurer selvfølgelig på hvordan vi har havnet på femte seedingsnivå. Det kan ende opp med noen veldig urettferdige grupper, hvor Storbritannia og to ikke-europeiske lag kan komme i samme gruppe, mens det kan bli fem europeiske lag i den andre, sier Wilbek.

I verste fall kan Danmark havne i gruppe med Frankrike, Kroatia, Polen, Island og Sør-Korea.

Danskene har nå sendt en klage til Det internasjonale håndballforbundet og bedt om at de ser på seedingene på nytt, men de forventer ikke å bli hørt.