førskolelærer-kampanje-F - Vil lokke flere til å søke førskolelærerstudiet

Med kampanjen «Verdens fineste stilling ledig», vil kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) lokke flere søkere til førskolelærerutdanningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har nådd målet om full barnehagedekning – nå går nesten alle barn i barnehage før de begynner på skolen. Neste mål er nok førskolelærere, slik at tilbudet til disse barna blir best mulig, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Og selv om målet med den nye kampanjen først og fremst er flere søkere, forsikrer Halvorsen at det også finnes både studieplasser og jobber.

– Det er nok ikke sånn at alle som søker, vil komme inn, men det er overkapasitet på førskolelærerutdanningene sier SV-statsråden til NTB.

I løpet av et snaut tiår har det blitt 72.000 flere barnehagebarn i Norge. Per i dag mangler det 4.000 førskolelærere. Halvorsen og statsrådskollega Tora Aasland (SV) mener kompetansen blant ansatte er det viktigste faktoren for å oppnå kvalitet i barnehagene. Derfor vil de ha inn flere med relevant pedagogisk bakgrunn.

– Det er en pedagognorm for barnehagene. Dersom man ikke klarer å rekruttere en kandidat som er førskolelærer, krever det dispensasjon. I dag er det rundt 4.000 som er ansatt med slike dispensasjoner, forklarer hun. (©NTB)