briller (Foto: Illustrasjonsbilde)
briller (Foto: Illustrasjonsbilde)

– Google planlegger nett-briller

Blogger skal ha avslørt topphemmelig prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå skal de bli slutt på å grave i lommen eller vesken etter mobiltelefonen hver gang du trenger informasjon. For et par briller med skjermer i brilleglassene skal være under produksjon hos Google, ifølge Bits-bloggen hos New York Times.

I hyllene i løpet av året

De unike brillene skal være klare for salg allerede i slutten av året. Ifølge anonyme kilder i Google som kjenner til prosjektet, vil de koste rundt det samme som de nyeste smarttelefonene, altså rundt 4-5000 kroner.

Brillene vil være Android-baserte og skal ha en liten lavoppløsnings-skjerm bare centimeter fra øyet. I tillegg vil brillene operere med med en netthastighet på 3G eller 4G, flere bevegelsessensorer og GPS.

Scroller med hodet

Offisielt har Google nektet å kommentere prosjektet, men ifølge bloggeren Seth Wientraub er brillene en realitet. Angivelig skal brillene få et design som ligner Oakley Thumps-brillene.

Som om ikke det er nok vil de også ha et unikt navigasjonssystem, der brukeren blar eller scroller ved å bevege hodet i ulike retninger.

– Jeg er blitt fortalt at det tar kort tid å lære systemet. Når brukeren har vendt seg til navigasjonen blir bevegelsene nesten umerkelig for andre, skriver Weintraub.

Science fiction-brillene er ikke ment for å brukes hele tiden, men mer når man trenger dem, på samme måte som mobiltelefoner.

Internt skal Google hatt diskusjoner om hvordan man skal beskytte privatlivets fred i forhold til et innebygget kamera som kan gjøre videoopptak og ta bilder.

Muligheter

Ifølge Wintraub blir brillene produsert i det hemmelighetsfulle laboratoriet hos Google X office. Men Google skal ennå ikke ha store kommersielle forhåpninger til prosjektet. Istedet ser de på det som et eksperiment og dersom de blir populære blant forbrukerne, vil de utforske videre muligheter.

Også Apple planlegger nye måter å bruke datamaskinen på og skal være i gang med en pc som festes rundt håndleddet.