ny3-argentina-tog-ulykke-F - Togulykke i Argentina krevde minst 49 liv

Bremsesvikt var trolig årsaken til at et passasjertog krasjet inn i perrongen på en togstasjon i Buenos Aires. Minst 49 personer mistet livet og over 600 er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken inntraff på togstasjonen Once i sentrum av den argentinske hovedstaden midt i morgenrushet onsdag.

Over 800 personer var om bord, ifølge det statlige nyhetsbyrået Telam.

Ifølge landets transportminister Juan Pablo Schiavi er tilstanden kritisk for mange av de skadde, og han sier tallet på døde kan komme til å stige.

– Vi antar at det var noe feil på bremsene, sier han.

– Plutselig følte vi en eksplosjon og fløy bokstavelig talt gjennom lufta. Mange folk ble kastet ned på gulvet, skadd, blodige, sier passasjeren Fabio til en lokal TV-stasjon. Han har på seg en nakkekrage.

TV-bilder viste bilder av lokføreren som satt fastklemt og av redningspersonell som fraktet døde og skadde personer bort på bårer. Mange mennesker gråt av sjokk og smerte, mens andre virret målløst rundt på stasjonsområdet.

Redningsmannskapene jobbet på spreng for å få ut fastklemte passasjerer fra togvraket.

Landets togsystem er overfylt, men forfallent, mener tillitsvalgte for togpersonellet.

– Ansvaret ligger hos selskapet som er kjent for dårlig vedlikehold og improvisasjon, sier Edgardo Reinoso. Han anklager samtidig statlige myndigheter for ikke å føre god nok kontroll.

Omkring 10 millioner passasjerer reiser hver måned på Sarmiento-linjen.

Ulykken kommer bare fem måneder etter at en annen stor ulykke rammet den argentinske hovedstaden, da to tog og en buss kolliderte. Elleve mennesker omkom i denne ulykken.

Landet hadde tidligere et omfattende togsystem men mye ble avviklet da det ble privatisert på 1990-tallet. President Cristina Fernandez har foreslått å gjenopprette togforbindelsen til nabolandene Uruguay og Chile. (©NTB)