En 19 år gammel mann fra Tvedestrand ble i Agder lagmannsrett dømt til ti års fengsel for drapet på en kvinne ved Holt Camping i Tvedestrand i juli i fjor.  (Foto: Boswarva, Ernest/Scanpix)
En 19 år gammel mann fra Tvedestrand ble i Agder lagmannsrett dømt til ti års fengsel for drapet på en kvinne ved Holt Camping i Tvedestrand i juli i fjor. (Foto: Boswarva, Ernest/Scanpix)

To tiltalt for overlagt drap i Tvedestrand

En 35 år gammel mann og en 18 år gammel mann er tiltalt for overlagt drap på 35-åringens fostermor i Tvedestrand i juli i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Advokat Ole Devold, som forsvarer 18-åringen, bekrefter overfor Tvedestrandsposten at det er tatt ut tiltale i saken.

Påtalemyndigheten mener 35-åringen slo i hjel den 57 år gamle kvinnen med en jernstang før han forsøkte å tenne på liket. 18-åringen er tiltalt for å ha deltatt i drapet.

Tiltalen ble tatt ut før helgen, men ble forkynt først på tirsdag og onsdag.

– Min klient erkjenner ikke delaktighet i overlagt drap, men han erkjenner jo å ha hatt en rolle i drapet og at han var med sin kamerat på stedet, sier Devold.

Les også: Innrømmer å ha drept fostermoren

Han sier hans klient er overrasket over den strenge tiltalen. Overlagt drap er straffelovens strengeste bestemmelse om drap og har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

– Han hadde ikke ventet dette, sier Devold etter å ha besøkt 18-åringen i fengsel onsdag. (©NTB)