robertomancini1024
robertomancini1024

Mancini: – Viktig for oss å vinne Europaligaen

Roberto Mancini lar ikke tittelkampen i Premier League stjele alt fokuset.

Se Manchester City - Porto direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo i kveld kl. 18:00!

I kveld tar Manchester City imot Porto på Ethiad Stadium. Utgangspunktet kunne knapt vært bedre. Med 2-1-seier fra bortemøtet og en skadefri tropp skal mye gå galt om ikke Mancinis menn tar seg videre til åttedelsfinalen i Europaligaen.

Manchester City ble, sammen med tittelutfordrerne Manchester United, slått ut av Mesterligaen i gruppespillet.

Nå er det Europaligaen som gjelder for Mancini.

– Jeg var veldig fornøyd med seieren i Porto og jeg syntes vi spilte bra i begge omgangene, sa Mancini på pressekonferansen før kampen i kveld.

Les også: Yaya, ja – for et comeback!

Manchester City-manageren tar likevel ingenting for gitt, på tross av det gode utgangspunktet.

– Alle kamper er farlige på ulike måter, men det er selvsagt bra å kunne starte med en 2-1-ledelse. Likevel er det viktig å tenke at kampen starter på stillingen 0-0, sa han.

– Europaligaen er viktig
Han slår fast at laget legger like mye vekt i alle kamper de spiller, men en seier i Europaligaen henger høyt for de lyseblå.

– Om vi skulle vinne Europaligaen vil det være et stort øyeblikk for klubben. Jeg sier ikke at det vil bli enkelt, men vi skal i alle fall prøve, sa han.

Mancini tenker å starte med en offensiv ellever mot Porto i kveld, men legger ikke skjul på at det defensive arbeidet må ligge i bunn.

– Om vi skal starte med spillere som Nasri, Silva, Agüero eller Balotelli er det viktig at alle jobber hardt og forsvarer seg når de trenger det, eller så kan vi ikke spille med så mange offensive spillere.

Skadefri tropp
Manchester City har en stor fordel i en skadefri tropp og har nesten dobbel dekning på alle posisjoner. Dette kunne knapt vært timet bedre og Mancini får nå kjenne ekstra godt på det såkalte luksusproblemet.

I tillegg skal Carlos Tevez, som nylig kom med en uforbeholden unnskyldning «til alle han hadde skuffet», være kampklar i løpet av et par uker.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk