statoil-kontrakt - Statoil tildeler Åsgard-kontrakt på 1,2 milliarder kroner

Statoil har tildelt firmaet Technip Norge en kontrakt verdt 1,2 milliarder kroner i forbindelse med utbygging av verdens første anlegg for gasskompresjon på havbunnen på Åsgard-feltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statoil vil bygge anlegget for å øke utvinningen fra Mikkel og Midgard med rundt 278 millioner fat oljeekvivalenter. Statoil har delt ut flere store kontrakter i forbindelse med prosjektet.

Technip Norge har fått en kontrakt som omfavner marine operasjoner. Dette innebærer blant annet installasjon av kontroll- og strømkabler, strukturer, dykkerløse oppkoblinger og tilknytning av gasskompresjonssystemet til eksisterende infrastruktur.

Kontrakten innebærer cirka 50 arbeidsplasser i en treårsperiode for Technip i Oslo og Stavanger. Kontrakten omfatter også leveranser til potensielle underleverandører. Selskapet skal utføre arbeidet på Åsgard-feltet i løpet av 2013 og 2014.

Statoil er operatør på Åsgard-feltet med en eierandel på 34,57 prosent. Petoro har en eierandel på 35,69 prosent. Eni Norge har 14,82 prosent, Total E&P Norge har 7,68 prosent og ExxonMobil Development Norway har 7,24 prosent. (©NTB)