19 ÅRING TILTALT: 98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept første nyttårsdag i år. Politiet mener 19 åringen drepte den gamle damen for å skjule en voldtekt. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
19 ÅRING TILTALT: 98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept første nyttårsdag i år. Politiet mener 19 åringen drepte den gamle damen for å skjule en voldtekt. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Politiet aksjonerte like ved åstedet for Os-drapet

Få timer etter at en 18-åring fra Os ble pågrepet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste, gikk politiet til aksjon like ved åstedet.

Politiet slo ved 20-tiden til mot 18-åringens bolig i Os. Og ved 23-tiden fikk TV 2 bekreftet at politiet også aksjonerer mot en bolig få hundre meter fra eldrehjemmet hvor Feste ble drept.

Politiet vil imidlertid ikke kommentere dette, eller si noe om hvorvidt dette skjer i forbindelse med etterforskningen av drapet.

Det var på kvelden 1. nyttårsdag at en ansatt i hjemmehjelpen kom hjem til Festes leilighet i Gamleheimshagen i sentrum av Os.

DREPT: Hilda Feste (98) (Foto: Bergensavisen)
DREPT: Hilda Feste (98) (Foto: Bergensavisen)
Hun ble utsatt for et seksuelt overgrep før hun ble drept. Obduksjonen avdekket at den 98 år gamle hjelpeløse kvinnen hadde hodeskader.

Den nå siktede 18-åringen blir trolig fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

På et tidlig stadium i etterforskningen avga han både en DNA-prøve og fingeravtrykk, og vel én og en halv måned senere har politiet nå siktet ham.

Les også: – Jeg er lettet, men sjokkert

Etterforskningsledelsen bekrefter at det er tekniske spor på åstedet som knytter den svært unge mannen til saken.

– Etterforskningen og de tekniske sporene som knytter ham til åstedet var det som ledet fram til pågripelsen, sier påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim ved Hordaland politidistrikt.

Så langt er han ikke formelt avhørt etter pågripelsen, som skal ha skjedd uten dramatikk. For politiet har han ikke hatt noen forhistorie av betydning: Osingen er tidligere ustraffet, sett bort fra trafikkforseelser.

Advokat Rolf Knutsen, som er oppnevnt har tirsdag kveld ikke besvart TV 2 Nyhetenes henvendelser. Det har heller ikke kommet informasjon om hvordan 18-åringen stiller seg til siktelsen.

Kriseteamet i Os kommune har tirsdag kveld kommet sammen for å tilby assistanse til den siktede 18-åringens familie.

Politiet holdt ved 22-tiden tirsdag kveld en pressekonferanse om pågripelsen i drapssaken. Se opptak av denne her: