Nicklas Bendtner (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Nicklas Bendtner (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

Bendtner mister lappen, men rekker landskamp

Den danske landslagsspissen Nicklas Bendtner fikk tirsdag førerkortet sitt inndratt i to måneder. Samtidig ble det bestemt at en annen rettssak mot ham blir utsatt til 12. mars.

Bendtner skulle i utgangspunktet møtt i retten neste mandag i saken der han er siktet for hærverk mot flere parkerte biler i Newcastle. Men dansken fikk saken utsatt slik at han kan slutte seg til landslagstroppen som møter Russland onsdag 29. februar.

– Jeg er superglad. Landslaget er meget, meget viktig for meg, og jeg vil gjøre alt for å komme hjem og spille for landet mitt, sier Bendtner via sin talsmann Jesper Lynghus.

Sunderland-spissen skal ha utført hærverket sammen med lagkamerat Lee Cattermole 6. desember i fjor. Det er langt fra eneste gang Bendtner har vært i trøbbel det siste halvåret. Fire dager etter at han ble avhørt i saken, ble dansken målt til en fart på 166 km/t i en 112-sone nær flyplassen i Newcastle.

Han ble dømt for fartsovertredelsen i retten tirsdag. Der ble spissens førerkort inndratt i 56 dager. Samtidig må han betale en bot på 650 pund (5800 kroner) for råkjøringen.

Bendtner møtte ikke personlig opp i retten, men har tidligere uttalt at han erkjenner straffskyld og vil godta dommen. (©NTB)