Ryan Giggs (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Ryan Giggs (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Ryan Giggs scoret ett av målene da United vant 2 0 borte mot Schalke i den første mesterligasemifinalen. (Foto: WOLFGANG RATTAY/Reuters)
Ryan Giggs scoret ett av målene da United vant 2 0 borte mot Schalke i den første mesterligasemifinalen. (Foto: WOLFGANG RATTAY/Reuters)
I 900: Ryan Giggs nærmer seg sin 900. obligatoriske kamp for Manchester United. (Foto: HO/AFP)
I 900: Ryan Giggs nærmer seg sin 900. obligatoriske kamp for Manchester United. (Foto: HO/AFP)

Denne mannen kan i kveld få sin United-kamp nummer 900

Ryan Giggs når historisk milepæl når Ajax gjester Old Trafford.

Følg Manchester United - Ajax i vårt livesenter her! (Kampstart 20:45)

Ryan Giggs er fremdeles en sentral brikke hos Manchester United - 21 år (!) etter førstelagsdebuten på Old Trafford. Han er den spilleren i Manchester Uniteds historie som har spilt flest kamper, og torsdag kan han få sin 900. obligatoriske kamp for klubben når nederlandske Ajax gjester Manchester til returoppgjør i Europaligaens sekstendelsfinale.

Har scoret i tjue sesonger på rad
Mot Fulham i desember scoret han i sin tjuende strake Premier League-sesong, og for to uker siden skrev han under ny ettårskontrakt med Sir Alex Fergusons mannskap.

38-åringen blir med det på Old Trafford til minst sommeren 2013, og har derfor fremdeles halvannen sesong på å forbedre sin tilsynelatende uslåelige kamprekord.

Helt siden debuten som 17-åring har waliseren vært en av fansens største favoritter blant den røde delen av Manchester, og med tolv seriemesterskap, fire titler i hver av de hjemlige cupene og to Mesterliga-triumfer på samvittigheten står han som selve symbolet på Uniteds suksessfulle moderne æra.

Les også: Ferguson utpeker Giggs som sin erstatter
Les også: Berg om spekulasjonene: - Han bør gjøre som Solskjær

Stabilt kampantall hvert eneste år
Allerede i sin første kamp fra start begynte Giggs på eventyrfortellingen som har preget engelsk fotball siden. Etter å ha fått debuten som innbytter 2. mars mot Everton, stod han 4. mai 1991 i startoppstillingen i lokaloppgjøret mot Manchester City. Den da 17-årige unggutten fornektet seg ikke, og scoret kampens eneste mål da de røde seiret 1-0.

Det ble med de to kampene i debutsesongen, men i de påfølgende sesongene var Giggs en sentral aktør på laget, og sikret seg prisen for årets unge spiller i England i både 1991/92 - og 1992/93-sesongene. Allerede i starten av den neste spilte vingen sin 100. kamp for klubben, og siden den gang har historien om Ryan Giggs bare vokst seg større og større.

Ikke lavere enn 37
Til tross for skadeavbrekk som satte ham utenfor en del Premier League-kamper i både 1994/95 - og 1998/99-sesongene spilte ikke Giggs en eneste sesong (foruten debutsesongen med kun to kamper) på 90-tallet der det totale antallet kamper var lavere enn 37.

Denne statistikken opprettholdt han helt til den siste sesongen av neste tiår, da hans totale kampantall i 2009/2010 endte på 32. Forrige sesong spilte han 38 kamper for de røde djevlene, og inneværende sesong står han allerede med 23.

Hvor mange kamper kan Giggs få totalt for Manchester United? Finnes det større legender i Europeisk fotball? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!