tyskl-flyplass-konflikt-F - Fortsatt konflikt ved Frankfurts flyplass

Arbeidskonflikten ved Tysklands travleste flyplass Frankfurt am Main går videre. Rundt 200 ansatte som dirigerer fly på bakken, har nå varslet at de fortsetter sin streik fram til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagforbundet GdF varslet tirsdag at deres medlemmer vil holde seg borte fra arbeidet til natt til fredag. Driftsselskapet Fraport framholdt på sin side at trafikkavviklingen går stadig bedre, til tross for streiken.

På tirsdag, som var streikens fjerde dag, var 240 av til sammen 1.250 flyginger innstilt. Men spesielt for langdistanserutenes vedkommende gikk trafikken tilnærmet normalt, het det i en kunngjøring fra Fraport.

GdF krever ifølge dokumenter som Fraport har offentliggjort lønnsøkninger på mellom 25 og 50 prosent for sine medlemmer ved flyplassen i Frankfurt. Den er Europas tredje travleste, etter Heathrow ved London og Charles de Gaulle ved Paris.

GdF, som også organiserer flygeledere, truet i fjor flere ganger med å ta denne yrkesgruppen ut i streik som følge av en langvarig lønnskonflikt. Men i oktober kom forbundet og tyske luftfartsmyndigheter fram til en løsning. (©NTB)