TIL CHELSEA? Rafael Benitez skal ifølge The Guardian være interessert i å overta for Carlo Ancelotti. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
TIL CHELSEA? Rafael Benitez skal ifølge The Guardian være interessert i å overta for Carlo Ancelotti. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Britisk avis: – Benitez kan erstatte Villas-Boas i sommer

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez står høyt oppe på ønskelisten over potensielle erstattere for André Villas-Boas.

Chelseas manager André Villas-Boas er under press og har uttalt at det er klubbeier Roman Abramovitsj som avgjør om han får fortsette i jobben neste sesong.

DIREKTE: Følg Napoli - Chelsea minutt for minutt i vårt livetekstsenter her
LES OGSÅ: – Benitez interessert i Chelsea-jobben

Chelsea er ute av gullkampen i Premier League og må ut i omkamp mot Birmingham i FA-cupen. Oppgjøret mot Napoli i Mesterligaen kan bli avgjørende for om Villas-Boas får fornyet tillit neste sesong eller ikke, skriver The Guardian.

Allerede nå spekuleres det i mulige erstattere for portugiseren på Stamford Bridge.

Benitez på ønskelisten
Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez står høyt oppe på ønskelisten over mulige kandidater som vurderes, hevder The Daily Mail.

Abramovitsj har også vurdert Fabio Capello, men skal ha fått beskjed om at Englands tidligere manager ikke skal være interessert i jobben.

Benitez på sin side skal være svært interessert i en ny trenerjobb i England. Han har vært uten trenerjobb siden han forlot Inter Milan i 2010.

– Hvis jeg får gode tilbud fra utlandet er det fint, men jeg prioriterer en retur til Premier League, har Benitez tidligere uttalt til The Guardian.

Den spanske 51-åringen har tidligere gjort det bra som manager i store klubber og skaffet Mesterliga-troféet til Liverpool i 2005.

Hjelper Torres tilbake i form?
Abramovitsj håper også på at Benitez kan få 500-millionerskjøpet Fernando Torres tilbake I scoringsform.

Torres var en stor suksess under Benitez i Liverpool og hadde et godt samarbeid med spanjolen på Anfield. Benitez var også treneren som i sin tid hentet Torres til Liverpool og Premier League.

Chelsea har hatt sju forskjellige manager på under ni år under Abramovitsj. Nå kan det altså bli et managerskifte – det åttende i rekken – igjen til sommeren.

André Villas-Boas har fått med seg spekulasjonene om mulige erstattere i britiske medier.

– Slike spekulasjoner er normalt med tanke på det som har skjedd i klubben tdligere, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

André Villas-Boas (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
André Villas-Boas (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Tror på eget prosjekt
Portugiseren har imidlertid ingen planer om å trekke seg frivillig.

– Vi har stor tro på det vi ønsker å gjøre neste sesong. Men det tar ikke bort ansvaret på meg for det vi gjør denne sesongen. Vi kan fremdeles gjøre det bra i Mesterligaen og i FA-cupen. Men vi har et prosjekt som strekker seg over tre år som ikke bare går ut på å endre laget, men også kulturen og strukturen i klubben, fastslår Villas-Boas.

John Terry og Ashley Cole er tilbake etter skader og er med i Chelsea-troppen som reiste til Napoli. Begge trente på San Paolo Stadium mandag kveld.

– John er fremdeles tvilsom til kampen, men Ashley har større muligheter til å spille, opplyser den hardt pressede Chelsea-manageren Villas-Boas.

DIREKTE: Følg Napoli - Chelsea minutt for minutt i vårt livetekstsenter her

Tror du Rafael Benitez erstatter André Villas-Boas i Chelsea – eller er dette kun avisspekulasjoner?